2020-09-03 664 views
荃灣如心二期開左好多餐廳,特登同女朋友去行一行,搵咗好多唔同嘅餐廳,女朋友鍾意食水煮魚,所以最後揀咗呢間餐廳。喺餐牌度見到香鍋,女朋友上次喺北京路食話好好食,所以一開始就決定要雞翼香鍋($56)同水煮魚($68),午餐來講都幾抵食。我哋諗左好耐,要唔要麻辣小龍蝦(小份)($188),最後決定放假食好啲就叫埋。雞翼香鍋套餐- 主菜外,仲有一碗飯、小食、飲品,我哋叫咗酸梅湯,全set加埋都幾豐富。香鍋都幾惹味,蓮藕、木耳、芽菜炒得好香,好好食,個雞翼可以再入味少少,因為我哋叫埋小辣,所以唔係好辣,下次可以挑戰中辣。水煮魚套餐- 同上面一樣都有飯、小食、飲品,魚都幾滑同入味,酸菜同菇都唔錯,叫左小辣,酸辣味ok,因為有辣椒,愈浸愈有辣味。麻辣小龍蝦- 大約有15、16隻,夠辣味,但係小龍蝦都細隻,所以無咩肉食,肉質亦普通,望落好多,食落好少,同埋幾油,辣就夠但唔太麻,所以感覺偏貴,試一次就夠。