唔覺意發現呢度一帶有好多食肆,樓上就係低密度住宅,又靠近海邊實在係太chill 啦。 每一間餐廳都好有特色。今次朋友介紹咗呢一間,最適合happyFriday. 又適逢佢差唔多時候生日,雖然對於佢來講都有啲遠(佢家住荃灣㗎)可能係星期五啦,我哋又冇book , 所以都等咗半個鐘先有位入, 其實佢已經好好幫我哋盡快安排位置㗎喇。雖然青口係必點菜式不過我暗地裏因為本身唔係太好青口而且我哋兩個人食好似有啲太多,所以最終我哋就叫咗一個Caesar salad +Appetiser(crab ball) 再加一個素意粉(蒜香意粉)以為趕得切happy hour , 點知原來係我誤會咗只有我個friend嗰杯啤酒係半價,我叫嗰杯mocktail就冇份,仲以為買一送一等我之後再叫多左杯。😑以朋友嘅第二杯啤酒都係收番正價。所以其實出去飲嘢真係好貴。蒜香意粉佢煮到好乾身,有啲偏硬咗添!因為本身對crab meat 情有獨鍾, 所以個Crab波係完全冇問題啦。我哋兩條友都好鍾意食熱氣野,所以最後仲嗌多咗個薯條🍟沙律就普普通通囉! 我哋真係好耐好耐冇見啦,所以一路傾一路傾過咗10點(而家限最令呀嗎)所以唯

以朋友嘅第二杯啤酒都係收番正價。所以其實出去飲嘢真係好貴。

蒜香意粉佢煮到好乾身,有啲偏硬咗添!
沙律就普普通通囉!
我哋真係好耐好耐冇見啦,所以一路傾一路傾過咗10點(而家限最令呀嗎)所以唯有轉場去咗海邊走走。返到屋企成12:00😊
Caesar salad + appetiser(crab  ball)