2024-11-26
今日同個朋友試咗尖沙咀一間超fancy嘅餐廳ROYAL INN。餐廳位於The ONE L1,餐廳裝修好有歐陸風情,身處在內被花朵同黑白色嘅階磚包圍,仲有幾盞古典水晶吊燈將成個格調提升晒,以為自己去咗巴黎,完全係打卡好地方📸,啱晒我個港女朋友。我哋試咗餐廳嘅Express Lunch Menu,先嚟一個牛油香辣蝦蒜香忌廉手工戒指意粉 (Butter Cajun Shrimp Handmade Tubettini)($108)。呢道菜真係令人驚艷,手工戒指意粉口感彈牙,配上牛油香辣蝦同蒜香忌廉醬,味道層次豐富,真係超好味🍤。跟住嚟係燒美國豬肉眼扒 (Grilled US Pork Rib Eye)($118),豬肉眼扒煎得啱啱好,肉質嫩滑多汁,配埋個醬汁就非常match🥩。午餐menu加$18可以轉set lunch combo,Garden Salad或Soup of the Day二選一,再配一杯$28以下嘅飲品,二人午飯連加一都唔洗$300,非常超值👍。呢間餐廳裝修真係好靚,擺放咗好多花藝點綴,帶有濃厚嘅法式園藝風格,步入十二月餐廳已準備好聖誕裝飾,好有節日氣氛🎄。Royal In
Royal Inn
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121