2020-03-11 322 views
呢間餐廳原來喺連鎖集團, 真係估唔到. 咁啱同我閨蜜都住喺將軍澳, 今日星期五小週末一於食餐好嘢, 又唔想去人多地方。其實將軍澳好多餐廳都已經比我地試過曬, 但喺happy Firday想黎啲新意思估唔到我個閨蜜竟然同我推薦冰室, 原因喺因為個度有雞煲食咁講真, 我哋兩個都非常中意食川菜, 以前仲成日約埋一齊翻深圳食嘢, 但喺而家就不了,又估唔到間冰室咁與時俱進, 識得喺冬天推出雞煲同羊腩煲, 我哋兩個咁中意食辣咁就梗係試下雞煲喇叫咗個雞煲, 仲叫店員幫我哋加麻加辣, 好彩佢哋都有求必應, 因為有啲鋪頭會嫌麻煩雖然個雞煲其實已經足夠我哋兩個人食, 但喺反正都一場嚟到就梗係要試埋其他嘢喇, 後來我哋再叫咗個椒絲腐乳通菜魚香茄子飯估唔到個雞煲好快就上咗, 一擺低就聞到好香麻辣味, 仲有雞油同花椒嘅香味, 我哋兩個迫不及待就即刻夾起嚟試我哋兩個對雞煲都好有要求, 最唔中意個啲用辣湯浸住嘅雞煲根本唔夠惹味, 好彩呢間喺乾炒嘅雞煲, 而且佢哋材料落得好足, 有齊曬洋蔥辣椒乾花椒八角麻辣味完全融入曬啲雞肉度, 真喺啖啖過癮最後都要讚下個魚香茄子飯, 份量好大好抵食, 我哋兩個食到個肚爆炸估唔到呢間
呢間餐廳原來喺連鎖集團, 真係估唔到.
估唔到我個閨蜜竟然同我推薦冰室, 原因喺因為個度有雞煲

麻辣味完全融入曬啲雞肉度, 真喺啖啖過癮
估唔到呢間冰室水準出乎意料, 下次會再黎試下其他嘢