2019-06-25 150 views
每到星期一,工作總係密密麻麻,由於聽日去旅行既關係,今晚又係簡簡單單一餐就算,諗唔到食咩既關係,又想快靚正、快快手食完執行李,我又去左我既食堂-唐記,近排真係食得好密,食過咁多間唐記,其實每間既味道都差唔多,但計服務,呢間真係最好,啲姐姐個個都好好笑容,好有禮貌,而且佢地啲動作真係好快手,今晚8點半去到都仲係排長龍,不過姐姐動作好快,唔駛等好耐已經可以買到,呢樣真係要俾一百分。今晚我買左個鳳爪排骨飯、蝦餃、鵪春蛋燒賣、雞扎同奶茶返屋企同我媽食,因為呢間店人流多,所以點心可以新鮮出爐,就算外賣返到屋企都保持到夠熱,本身都鍾意唐記啲點心,因為真係足料、又抵食又大碟大大件雞扎包住芋頭、豬肚、雞肉等,呢度既芋頭係好粉,而且大大舊,唔會瘀瘀黑黑,雞肉又係大大件;鵪春蛋燒賣就唔係度度地方都有得賣,一碟三粒,每粒都好足料又大粒;蝦餃我就第一次買,一碟三粒,皮夠薄,夠大粒,唔錯;鳳爪排骨飯就好正常,好多時我都會買呢個飯,因為貪佢有兩樣餸食,而且又會配埋椰菜都算健康;最後買左樽奶茶,糖分唔太高,無添加,最重要係都算幾滑。

蝦餃我就第一次買,一碟三粒,皮夠薄,夠大粒,唔錯;
最後買左樽奶茶,糖分唔太高,無添加,最重要係都算幾滑。
2019-06-17
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 鵪春蛋燒賣
  • 雞扎