2018-07-07 1437 views
今日難得屋企齊人,冇人要返工或者加班,當然要就阿爸阿媽去食中菜等佢哋開心下!阿媽話依間〈迦拿名薈〉新裝修,決定上去試下。成個場地粉粉紫紫,全場無柱設計,樓底又夠高,確實擺酒一流。仲有大吊燈,熄曬燈進場一定好靚平常日子食晚餐可以揀套餐,價錢幾抵。海鮮都唔貴喔其他小菜都好抵食,大部分都唔過一百蚊。如果多人都可以揀一圍圍嘅套餐,有老虎斑喔平常一家人食飯唔使下下叫咁貴嘅。經理推介之下叫咗一個拔絲咕嚕肉,又真係幾好食喎!絕對做到拔絲嘅效果,而且咕嚕肉外層唔會畀醬汁浸到淋曬,保持到香脆,肉質唔乾不柴,唔怪得係鎮店之寶。倉魚平時喺屋企多數清蒸,今次竟然可以食到香煎!識煮飯嘅人都知,要將一條魚煎得乾爽,技巧的確不少,今次呢條倉魚可以話係煎得完美!結實不鬆散,外皮香脆,味道亦咸咸香香咁,好惹味。魚香茄子不嬲都係我嘅最愛,今次當然不能放過。WOO!!茄子大大條加埋d炒過既肉碎,香香辣辣又惹味,送飯真係一流屋企人話乾扁四季豆亦整得唔錯,但我本身唔食四季豆所以唯有睇住屋企人將佢哋全碟清曬,應該味道不錯哦。小菜價錢唔貴,環境亦靚,下次一家人食飯可以再嚟。

阿媽話依間〈迦拿名薈〉新裝修,決定上去試下。

成個場地粉粉紫紫,全場無柱設計,樓底又夠高,確實擺酒一流。

仲有大吊燈,熄曬燈進場一定好靚

平常日子食晚餐可以揀套餐,價錢幾抵。

海鮮都唔貴喔

其他小菜都好抵食,大部分都唔過一百蚊。

如果多人都可以揀一圍圍嘅套餐,有老虎斑喔

拔絲咕嚕肉

平常一家人食飯唔使下下叫咁貴嘅。

經理推介之下叫咗一個拔絲咕嚕肉,又真係幾好食喎!

風味煎鹹鮮倉魚

倉魚平時喺屋企多數清蒸,今次竟然可以食到香煎!

魚香茄子煲

魚香茄子不嬲都係我嘅最愛,今次當然不能放過。

乾煸肉碎四季豆

小菜價錢唔貴,環境亦靚,下次一家人食飯可以再嚟。
拔絲咕嚕肉
風味煎鹹鮮倉魚