2019-11-01 1691 views
原來海南雞係咁好味!今晚約左朋友去左圓方睇戲,睇完戲好肚餓,所以當然喺附近搵野食醫肚,行行下先知道原來圓方有”天天海南雞”,久聞呢間新加坡米芝連餐廳既大名好耐喇,諗都唔駛諗就去拎位試下。餐廳環境雅潔,有東南亞風味之餘亦相當有格調,坐位闊落舒適,員工非常有禮貌,招呼好好,抵讚!一坐低就點左兩杯飲品先,杯超級果茶味道好重熱情果味,酸酸甜甜咁,好好飲! 另外果杯火龍爆檸亦係驚喜,酸中帶甜,有種好快想飲哂佢既感覺!先試試一D小食,呢個蒜泥黑豚: 麻辣青瓜同黑豚白肉,豚肉切得幾薄下,咬落去感覺新鮮,點埋個麻辣汁,口感更特別,十分不俗。緊係唔少得人人都慕名而來既海南雞,我地點左例牌既天天海南雞,就咁睇表面都覺得好滑,一食落去真係好嫩口,皮薄肉滑,冇乜肥膏,加上佢地秘制既濃雞汁,配埋搭一流,未食過咁好食既海南雞,一定要來試試!食海南雞緊係要同雞油飯一齊食,呢個天天石鍋雞飯油香十足,但又唔會覺得油琳琳咁,好好口感。另外仲叫左水煮和牛,肉質好嫩,唔算好辣,剛剛好,又唔油膩,仲配埋青瓜、雜菌同芋絲,賣相同味道都好好,好有誠意。總括黎講,環境舒服,員工十分有禮,主打既海南雞係小弟食過既最好味,而其他非主打既
原來海南雞係咁好味!

海南雞

油飯

總括黎講,環境舒服,員工十分有禮,主打既海南雞係小弟食過既最好味,而其他非主打既飲品同小吃亦比到驚喜我,十分推薦!

味道 5/5
環境 5/5
服務 5/5
衛生 4/5
抵食 4/5
2019-10-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
海南雞
油飯
  • 天天海南雞(例)