2017-04-22
因為之前公司係到包場搞聖誕EVENT,所以識左呢個地方。琴日媽咪生日就帶埋屋企人黎呢到食私房菜!呢到晚市淨係做訂位唔接walk-in,所有食物要預先order係冇a la carte menu。- 頭盤係煎西瓜同黑魚子醬多士,呢道菜係最出名,特登帶媽咪黎試下有新意既野,口感特別之餘係唔會諗到會咁出奇地夾。西瓜暖暖地同爽爽地,配埋個多士食一流。- 到我最鍾意食既鵝肝沙律,起初以會好細舊,但出黎見到都大件,煎得好香唔會羶,連唔食鵝肝既媽咪都話好味!- 白松露醬帶子刺身係我既賣飛佛!帶子係北海道直送,鮮甜肥美,配埋白松露就錦上添花!- 黑松露野菌湯都係招牌既野,個湯好濃,飲得出落左好多款菇類搞碎左係入面好正! 飲完飽左少少,但今次冇左個牛角包,仲記得個牛角包都好鬆軟,有少少牛油同甜甜地好好食。- 雪芭係柚子flavour,都幾重柚子味,唔錯!- 主菜食羊定三文魚,份羊比左3款汁,分別係芥末、藍莓同士多啤梨,每舊羊點唔同既汁又唔同既效果出左黎,會食得出每舊羊既分別,食得出係呢D細節花左心思去令食客有與別不同既體驗。- 甜品有馬卡龍、蛋糕同紫薯雪糕,馬卡龍好味唔太甜,其他不過不失。總括而言:食物
- 頭盤係煎西瓜同黑魚子醬多士,呢道菜係最出名,特登帶媽咪黎試下有新意既野,口感特別之餘係唔會諗到會咁出奇地夾。西瓜暖暖地同爽爽地,配埋個多士食一流。 - 到我最鍾意食既鵝肝沙律,起初以會好細舊,但出黎見到都大件,煎得好香唔會羶,連唔食鵝肝既媽咪都話好味! - 白松露醬帶子 刺身係我既賣飛佛!帶子係北海道直送,鮮甜肥美,配埋白松露就錦上添花! - 黑松露野菌湯都係招牌既野,個湯好濃,飲得出落左好多款菇類搞碎左係入面 好正! 飲完飽左少少,但今次冇左個牛角包,仲記得個牛角包都好鬆軟,有少少牛油同甜甜地好好食。
- 雪芭係柚子flavour,都幾重柚子味,唔錯! - 主菜食羊定三文魚,份羊比左3款汁,分別係芥末、藍莓同士多啤梨,每舊羊點唔同既汁又唔同既效果出左黎,會食得出每舊羊既分別,食得出係呢D細節花左心思去令食客有與別不同既體驗。 - 甜品有馬卡龍、蛋糕同紫薯雪糕,馬卡龍好味唔太甜,其他不過不失。 總括而言:食物都算有水準而且服務幾好 ~ 值得再試!