2020-07-24
💛#支持良心餐廳💰四款 轉烏冬$125+15 —> $140高野豆腐配胡麻蒟蒻南瓜薯餅蘿蔔車麩 冬菇關東煮紫薯紅菜頭青蘋果沙律未有黃藍之分之前都食過一次 之後過左差唔多兩年再黎幫襯我成日覺得香港食素好奢侈 價錢通常都偏進取今次嚟到問個店員有咩推介 叫左佢推介嗰幾款🤩呢間味道走偏清淡路線 推薦個南瓜薯餅 入面好足料 啖啖南瓜 外層炸得好香脆 內層就有好creamy嘅南瓜😙 紫薯紅菜頭青蘋果沙律都幾fresh 紫薯份量幾多下 另外兩款個人覺得都冇咩特別 之後點解會加錢轉烏冬呢 係因為聽人講過係好食嘅😙 好彩都真係唔差 比稻庭烏冬粗身啲 食落係有咬口嘅 未去到我心目中嘅彈牙 但係有咬口😚 佢係撈烏冬咁 有啲好咸嘅海帶😂記得撈埋一齊食 唔知點解我食時覺得佢嘅質感同旺角間八福烏冬(都係黃)有啲似🤪 不過佢比八福有咬口多少少 仲有麵豉湯抵讚啊 好多料 海苔味好重 睇得出落重料煲~
💰四款 轉烏冬$125+15 —> $140
之後過左差唔多兩年再黎幫襯
我成日覺得香港食素好奢侈 價錢通常都偏進取
今次嚟到問個店員有咩推介
叫左佢推介嗰幾款🤩
仲有麵豉湯抵讚啊 好多料 海苔味好重 睇得出落重料煲~