先禮後兵,先同大家講講我兜今日點解會去到火炭嘅相馬日式火鍋度食飯。原來今日係我媽媽生日,我哋就揀左呢間海鮮火鍋跨任食放題嚟為我媽生日慶祝!🥘芝士龍蝦湯茶碗蒸,原隻龍蝦夾上薄薄嘅芝士,入面仲有軟滑嘅蛋汁,一啖咬落,鮮甜龍蝦肉同蛋香味一齊入口,簡直係層次好豐富。然後就係任食惹味龍蝦雞煲🦞啦!龍蝦同雞肉一齊煲,鮮甜嘅龍蝦肉配合雞湯嘅濃厚,味道融合得完美無瑕。🐚極尚龍蝦蒸海鮮揀咗好多款海鮮嚟蒸包括有龍蝦, 鮑魚,魚,貴妃蚌,扇貝,蝦等等,每一款海鮮都好鮮,滋味實在嘅無比。美國特選牛肩胛同埋優質豬肉🥩,無論係口感定係風味,都無得頂。食落種肉質滑口,而且豬肉嘅香味更加突出,真係好難以形容嘅美味。🦪廣島蠔擺落嘅首上面,先有種脆口生猛嘅口感,再加上 oyster呢款新鮮海鮮嘅天然鹹香,真係好過癮。海蝦🦐,蟹棒,水魷等海鮮種類齊全,為今晚嘅飯局增添咗多一絲海洋嘅氣息。 相馬日式火鍋呢個場地環境舒適又寬敞,用餐環境寧靜,而且食材種類齊又新鮮,加上價錢公道,絕對適合款待親朋好友。我哋全家都好格意呢間相馬日式火鍋,我哋下一次都會再次光顧。👍🎉🎊