2019-04-03
死亡week11難得做完project梗係同男朋友食返餐好平衡吓心理,即興話食泰菜就近近哋揀咗阿來,點知又幾好食喎👍🏻叫咗個二人餐(B) $328有得揀「泰式滷豬脾(例牌)」或者「泰式海南雞(例牌)」,我哋今次就揀咗海南雞,啲雞好滑好好食☺️ 佢另外比嘅海南雞醬酸酸辣辣咁好惹味,我仲拎咗佢嚟撈飯食🤪跟住有生蝦刺身🍤 啲蝦都幾大隻彈牙,配埋蒜片同辣椒片再點埋生蝦汁一齊食好過癮😆泰式肉碎生菜包🥬呢個冇影到相,因為我覺得一般,味道比較酸唔同出面食到辣辣哋咁會想一啖接一啖,不過都算幾大兜,啲肉碎多到可以當餸食😂燒豬頸肉🐷唔知係咪因為即燒所以呢個等得比較耐,差唔多食到一半先上,但係好好食好爽口,唔會燒得好韌😀個套餐仲包咗兩碗白飯/油飯同兩杯嘢飲(椰青+$20),兩個人食好飽肚都幾抵食,可以encore🤙🏻
叫咗個二人餐(B) $328
泰式肉碎生菜包🥬