2016-06-17
之前寫咗一篇關於服務混亂,好嬲嘅食評!都未寫番當日食物嘅食評!而家補番!肥髀考完試,同佢在時代廣場睇完戲,無乜心水食乜,商場行落去,見一間日式居酒屋,午市套餐選擇多,可惜剛剛滿座,要取票等10分鐘,吧枱先有兩個位!場內好大,中央一個正方形吧枱上有好多串燈籠!我哋坐壽司吧枱,對住啲師傅本壽司,不過我對正出菜位,所以好多時都有店員隻手在我面邊攞食品!午餐選擇多!肥髀一個壽司定食,我本來叫燒牛舌!可惜賣晒!轉了燒牛肉定食!定食都在中央吧枱備齊先一盤上!賣相好整齊!定食:麵豉湯:我嘅好夠熱,肥髀嘅只係微暖,唔太鹹,麵豉味蔬菜湯!飲完唔口渴!沙律:紅椰菜較苦,其他蔬菜正常,沙律醬似係千島醬,無咁酸!自己最喜歡紅腰豆,又大粒又淋!前菜:青瓜太淋唔爽口,醬汁好漿口,肉粒雖然唔韌但無乜味燉蛋:蛋唔夠滑及熱,應該已經咁一段時間!醃菜:醃蘿蔔鹹鹹地好爽脆,紫色泡菜雖然脆口但好鹹!手握壽司定食($148)賣相幾靚,我哋坐壽司吧枱,見住師傅整,整好放在上菜位,配埋其他定食菜色一齊上,肥髀唔食嗰幾件比咗我,試咗熟蝦,熟嘅爽口唔腥,魷魚肉滑但頗韌!飯糰比平時迴轉壽司店嘅細同鬆,無咁實!用筷子要啲技巧夾!燒牛肉定食
定食:
前菜:青瓜太淋唔爽口,醬汁好漿口,肉粒雖然唔韌但無乜味
燉蛋:蛋唔夠滑及熱,應該已經咁一段時間!
醃菜:醃蘿蔔鹹鹹地好爽脆,紫色泡菜雖然脆口但好鹹!
午市定食食物只係一般!雖然環境唔錯!本來由到達到走,服務都唔錯,至少接觸幾個感覺都正常,可惜埋單之後發生被懷疑走數事件!感覺太差勁!餐廳管理混亂!要改善!