2019-06-22
由學生時代就幫襯呢間食店,大大話話都有八、九年,到今日食都依然係 keep到水準。以前仲讀緊書,呀媽只係比二十蚊一餐做午餐,記得個陣要食一餐Athena 要食一餐腸粉先儲夠錢,一開始學生餐都差唔多要30蚊,而腸粉仲係幾蚊有交易,但為食如我,寧願捱幾餐都要格一排食一次,但估唔到咁多年後既今日,佢都係賣緊三十幾蚊,只可以話係良心食店。拿,呢啲鐵板飯就一定唔健康架啦,多油多醬,但真係好香口,特別係肥牛飯,一啖肥牛一啖飯,加上黑椒汁個種味道真係令人魂牽夢縈。佢同 pepper lunch既味道好唔同,我個人就更喜歡佢既港式黑椒汁多過pepper lunch既日式蒜蓉同蜜糖。不過如果你怕肥,呢到都係唔岩你,因為除左醬汁多,佢既飯量都唔少,不過對後生仔或者學生哥黎講,簡直係飯堂呀