Restaurant: Athena Cafe
Info:

食飯時間12:45叫肥牛煎多意明白中午多人但我買時你就應該同人講..好多單..要等一段時間啦…行左幾個圈.中間見出焗飯..外賣..其他鐵板….見13:05都未有問佢..就話下個到下個都仲出左兩三個鐵板先有..個陣都13:13…中午大家食飯時間有限..食都唔夠時間…以後都唔打算再買..抵食$40- 味道就真係冇乜..係多份量..不過等咁耐就..不用了..其他都唔洗等咁耐..都係40幾蚊..諗住呢d 唔洗點整都出到餐比人先叫..真係哂氣
食飯時間12:45叫肥牛煎多意

明白中午多人
但我買時你就應該同人講..好多單..
要等一段時間啦…

行左幾個圈.中間見出焗飯..外賣..
其他鐵板….見13:05都未有
問佢..就話下個到

下個都仲出左兩三個鐵板先有..
個陣都13:13…
中午大家食飯時間有限..

食都唔夠時間…

以後都唔打算再買..
抵食$40- 味道就真係冇乜..係多份量..
不過等咁耐就..不用了..
其他都唔洗等咁耐..都係40幾蚊..
諗住呢d 唔洗點整都出到餐比人先叫..
真係哂氣

2024-10-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2023-11-04 723 views
雅典娜行開深水埗,又去左西九龍覓食😋見到呢間覺得佢好有童年回憶咁多年都仲係到🤣 價錢係好平,但已經唔記得味道一於試下佢味道點🤩💛 吉列豬扒+薯條 $32吉列豬扒比較薄,同埋食落唔鬆軟薯條唔夠熱扣分,感覺炸左一段時間💛凍檸茶凍飲加$2,不過不失價錢:$34⭐️⭐️⭐️評分:5/10⭐️⭐️⭐️(價錢真係平,但味道麻麻,我都唔建議學生去食,下午茶大把其他選擇)📍 雅典娜 (深水埗)深水埗欽州街37號西九龍中心8樓53-54號舖
雅典娜
行開深水埗,又去左西九龍覓食😋
見到呢間覺得佢好有童年回憶
咁多年都仲係到🤣
價錢係好平,但已經唔記得味道
一於試下佢味道點🤩

💛 吉列豬扒+薯條 $32
吉列豬扒比較薄,同埋食落唔鬆軟
薯條唔夠熱扣分,感覺炸左一段時間

💛凍檸茶
凍飲加$2,不過不失

價錢:$34

⭐️⭐️⭐️評分:5/10⭐️⭐️⭐️

📍 雅典娜 (深水埗)
深水埗欽州街37號西九龍中心8樓53-54號舖
星期一夜晚過來食food court主要都係老人家同街坊為主食物價錢都好便宜,大部分都係$50樓下尼一間主要食鐵板燒❤️香煎雞排鐵板燒$37(平日餐湯/熱飲)餐湯係雜菜湯🥣裡面好多好多料,😱勁多雜菜,紅蘿蔔🥕好足料,但係味道偏鹹同重口味,飲完要飲好多水一上到檯 咋咋聲,但係同出面p字頭個間無得比😢過左一陣就已經唔熱,做唔到飯焦個種🥲🥺醬汁搭配珍珠米🍚幾好食😋雞排好大好厚實一塊,都算幾有肉汁🥩👌🏼一個女仔真係未必食得曬但係整體黎講性價比好高🤓🤩絕對是糧尾恩物🤑評分:🧡🧡🧡🧡
星期一夜晚過來食
food court主要都係老人家同街坊為主
食物價錢都好便宜,大部分都係$50樓下

尼一間主要食鐵板燒

❤️香煎雞排鐵板燒$37(平日餐湯/熱飲)
一上到檯 咋咋聲,但係同出面p字頭個間無得比😢
過左一陣就已經唔熱,做唔到飯焦個種🥲🥺
醬汁搭配珍珠米🍚幾好食😋
雞排好大好厚實一塊,都算幾有肉汁🥩👌🏼
一個女仔真係未必食得曬
但係整體黎講性價比好高🤓🤩
絕對是糧尾恩物🤑
評分:🧡🧡🧡🧡

2023-09-25
15 Minutes (Dine In)
$37 (Dinner)
  • 香煎雞排鐵板燒
2023-09-07 413 views
身為一個學生嘅我 有時都會因為出面啲餐廳太天價而skip lunch,越來越少見$30-$40午餐🥲有一次同我開朋友行西九,就見到8/F都有啲好平嘅餐廳。我叫咗黑椒豬扒公仔麵 轉意粉,意粉份量,真係好驚人,算好多!黑椒汁唔會好辣,係幾香😍😍💕💕另外,我都有配嘢飲!配咗凍朱古力 走甜,其實凍朱古力嗰個粉已經甜甜地,覺得冇必要再加糖😂😂呢杯嘢啱啱好,少少甜咁,而且好似係說冰嚟㗎!我最鍾意碎冰🤩

2023-02-15 600 views
香煎雞扒鐵板燒雞扒有三隻手指咁厚,雞皮煎得好香脆,肉質保持嫩滑,完美之作。飯嘅份量好多,足夠成年人嘅份量,有好多粟米粒,每一啖飯都有粟米粒嘅存在👍🏻👍🏻可惜煎蛋就咁打落鐵板受熱,好快熟。
香煎雞扒鐵板燒
可惜煎蛋就咁打落鐵板受熱,好快熟。
2023-01-27 412 views
2023年1月27日,我第一次光顧,用戶戶送訂外賣,一共二個晚餐,約半小時後收到,之後發現少了所有飲品,打電話後店方又無意思報送,最後也得不到飲品,不愉快的經歷。
Delivery
2022-08-04 640 views
今日去攞集運, 左一袋右一袋, 搞到心情麻麻地, 去到雅店娜攞外賣, 收銀同事觀察力好好, 見到我攞住咁多野, 即刻自動幫我整理個外賣, 令我易d攞, 即刻覺得好warm,有d 感動, 服務員哥哥服務真係一流佢個焗飯性價比超高,吞拿魚芝士焗飯36蚊, 加埋凍檸茶, 都係38蚊, 味道方面啱啱好,米都粒粒分明, 幾好食。 外賣攞到番屋企, 起碼20分鐘, 打開仲熱辣辣, 香噴噴食過番尋味
,有d 感動, 服務員哥哥服務真係一流

食過番尋味
2022-02-20 551 views
Lunch外賣首選,畀我想像中好食,包一杯飲品, 吞拿魚焗飯裏面,啲飯係軟嘅,汁勁多,同芝士都係勁多, 洋蔥,紅蘿蔔,粟米, 成個飯甜到爆, 個份量都好大, 仲有個飯係新鮮滾熱辣好熱嘅
吞拿魚焗飯
TakeAway
吞拿魚焗飯
2021-07-13 731 views
西9龍中心不嬲都係平民地區,但其實有好多高質既野食,就今次就去左8樓既food court覓食,尼間一直都好高人氣,開左好多年。-👅:特級肥牛鐵板燒 $35佢尼個價錢勁親民,同埋佢超多粟米同汁,肥牛都好好食,撈埋一齊食,每淡都係滿滿既汁同埋牛香味,再配埋粟米食一流!唔會覺得好油膩。同埋佢既飯量係超多!一定飽肚。-👅:香煎雞扒鐵板燒$35佢既雞排超大塊,同埋絕對唔差,唔會話係好干 或者好硬無味,相反佢彈牙同埋入味,配埋粟米🌽、芝士、黑胡椒食勁夾🥰🥰🥰!-👅:餃子鐵板燒 $24佢嘅餃子就真係不過不失,不過勝在皮脆。
👅:特級肥牛鐵板燒 $35
👅:香煎雞扒鐵板燒$35
👅:餃子鐵板燒 $24
佢嘅餃子就真係不過不失,不過勝在皮脆。
2021-05-15 463 views
有啲似pepper lunch 但就平價過pepper lunch 好多 呢到都係38 蚊 有埋野飲 已經好耐冇食 間野由我學生時代 開到宜家 個價錢都冇乜變化 所以食鐵板飯黎講 呢個價錢真系幾平 幾抵食
2020-12-02 593 views
早幾日去西九揾到美食,今日再戰西九發掘好食,抵食餐廳。今次去咗呢間雅典娜餐廳,餐牌見有賣意粉,焗飯,鐵板飯/麵,而下午茶時段就會有啲輕食茶餐,如三文治,西多士,薯條等小食。午飯時段想食飽啲,所以就點咗個茄汁焗豬扒飯。點知一試難忘,我敢講呢個飯係我呢世人食過最難食嘅焗豬扒飯。見到個飯嘅賣相已經唔開胃,茄醬唔明點解可以咁淡色偏粉,入口完全冇茄醬味。上面陣芝士勁重味,重到有啲似嘔吐物味,去到呢刻我已經唔想再食, 奈何唔想浪費,唯有撩底下啲飯食下,可惜連個飯口感都淋淋地。成個飯豬扒反而正正常常,可惜都沾滿咗茄汁同芝士味,所以格硬食咗兩啖就投降了。最後食剩咗一大半,真係第一次。
早幾日去西九揾到美食,今日再戰西九發掘好食,抵食餐廳。

2020-11-18
深水埗區真係有好多不同的平民隱世美食,好似車仔麵呀個啲。尋日同男朋友又要去鴨記買嘢,之後就去左西九food court食飯,food court有一個好處就係平民價錢同埋多選擇,但缺點就係難揾位。雅典娜好似"鐵板午餐"的食店咁做鐵板飯餐,但唔同左就係有豬扒等的食物加上肥牛鐵板飯上。不過始終唔同食店的鐵板飯有的材料都唔同,而雅典娜就真係超多粟米同汁,當然肥牛都好多,撈埋之後啖啖飯都可以有汁同牛肉香味,而且我超鍾意食粟米,真係覺得超正,我個人比較鍾意煎到有少少飯焦,所以我會嚟到之後煎下先再撈匀佢食。豬扒方面都好好味,絕對唔係話平民價就難食、好硬或者好乾咁,所以算不錯,而且佢仲有好多唔同餸菜配搭,下次再食相信應該再有不同驚喜。

2019-06-22 654 views
由學生時代就幫襯呢間食店,大大話話都有八、九年,到今日食都依然係 keep到水準。以前仲讀緊書,呀媽只係比二十蚊一餐做午餐,記得個陣要食一餐Athena 要食一餐腸粉先儲夠錢,一開始學生餐都差唔多要30蚊,而腸粉仲係幾蚊有交易,但為食如我,寧願捱幾餐都要格一排食一次,但估唔到咁多年後既今日,佢都係賣緊三十幾蚊,只可以話係良心食店。拿,呢啲鐵板飯就一定唔健康架啦,多油多醬,但真係好香口,特別係肥牛飯,一啖肥牛一啖飯,加上黑椒汁個種味道真係令人魂牽夢縈。佢同 pepper lunch既味道好唔同,我個人就更喜歡佢既港式黑椒汁多過pepper lunch既日式蒜蓉同蜜糖。不過如果你怕肥,呢到都係唔岩你,因為除左醬汁多,佢既飯量都唔少,不過對後生仔或者學生哥黎講,簡直係飯堂呀

,一開始學生餐都差唔多要30蚊,而腸粉仲係幾蚊有交易
,只可以話係良心食店

2019-05-19 672 views
已經不記得光顧了這家店幾年了,反正放假或者媽媽去玩沒煮飯就會當這裡是飯堂。個人最鍾意肥牛雞扒,可以從相片睇到份量相當多,包括本人不喜歡的粟米都一樣的多XD。燒汁和肉類的份量能讓每口飯都不會齋飯的入口。鐵板夠熱,建議拿到後第一時間把肥牛撈起然後把飯按到鐵板上,可以吃到好像飯焦一樣口感的飯。記得很久以前是用購回來的飲品,檸茶是雀檸。但幾個月前開始有人手沖泡的飲品,奶茶和檸茶都和港式茶餐廳的一樣,穩定地經營,踏實地進步,值得一讃。美中不足是等很久,西九food court的位也難找啊。

美中不足是等很久,西九food court的位也難找啊。
肥牛雞扒鐵板飯+凍奶茶
肥牛雞扒鐵板飯的肥牛
肥牛雞扒鐵板飯的雞扒
凍奶茶
2019-05-18
15 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)
肥牛雞扒鐵板飯+凍奶茶
肥牛雞扒鐵板飯的肥牛
肥牛雞扒鐵板飯的雞扒
凍奶茶
  • T8
行西九行到肚餓,就上8樓睇下有咩食,見到呢間類似pepper lunch即刻眼前一亮,因為好耐冇食過喇!🤣叫左肥牛鐵板,鐵板夠熱,有陣陣黑椒同肉香,跟餐配湯/熱飲 牛有大約6-7小塊,好有肉味👍🏻👍🏻口感亦唔會太韌汁足夠撈飯,唔會過多,個人覺得啱啱好!配料有粟米同蛋,粟米好甜,加落啲飯度一齊食好豐富🤣🤣但係蛋就撈完之後食唔出,如果本身個餐冇蛋唔建議加錢加蛋😄湯應該係金寶湯,但係加咗好多菜,紅蘿蔔同洋蔥,算係幾有誠意總結:味道唔錯,性價比高,喺附近可以一試但唔使專登嚟食😋😋

肥牛鐵板

叫左肥牛鐵板,鐵板夠熱,有陣陣黑椒同肉香,跟餐配湯/熱飲

牛有大約6-7小塊,好有肉味👍🏻👍🏻口感亦唔會太韌

汁足夠撈飯,唔會過多,個人覺得啱啱好!

配料有粟米同蛋,粟米好甜,加落啲飯度一齊食好豐富🤣🤣
但係蛋就撈完之後食唔出,如果本身個餐冇蛋唔建議加錢加蛋😄

湯應該係金寶湯,但係加咗好多菜,紅蘿蔔同洋蔥,算係幾有誠意

總結:味道唔錯,性價比高,喺附近可以一試但唔使專登嚟食😋😋
肥牛鐵板