2020-03-26 51 views
緊張時期食飯都會搵一啲空曠啲嘅地方 呢間泰國餐廳兼酒吧佢有戶外位置 我哋就放心喺度食啦叫咗以下幾樣食物柚子鮮蝦沙律炸蝦餅越式米紙卷咖哩牛肉再加薄餅仲有兩杯飲品分別係青檸梳打同埋椰青佢呢度會有個前菜當日係青瓜都幾親新鮮脆口 調咗嘅味道都幾好味同開胃 不過個人認為價錢有啲貴柚子沙律份量好大碟而且食起嚟好清新 食完炸蝦餅之後再食佢感覺無咁大邪惡感炸蝦餅好出色 熱辣辣上枱外皮夠脆粉唔會厚 裏面嘅蝦好彈牙 唔會係食起呢霉霉口感 炸得非常飽滿 讚越式米紙卷分量都幾多有成八件 佢呢度比較特別 佢唔係好似出面包啲肉類 佢係包咗三文魚 都幾創新嘅嘗試青咖哩牛肉呢個味道唔會好辣 有淡淡嘅椰子清香 而且份量都好多 見佢有咁多汁我哋就決定加配薄餅 都有成四塊分量都好多 烤到熱辣配埋咖哩汁 好好食椰青同梳打都非常好味 椰青非常之甜 建議食完一輪食物點個椰青 確實幾膩呢呢間餐廳嘅菜式都幾貫徹佢嘅餐廳名每碟食物都會有見到薄荷葉 有心思
叫咗以下幾樣食物
柚子鮮蝦沙律