2019-02-28 2071 views
中午食飯時間,成條食街周圍都係人。見到呢一間鋪頭,好似新開,又冇乜人,所以入去試一試。點知原來真係中伏。裝修唔太差,起碼乾淨。但係坐落左之後,就真係發覺座位安排不太方便。無論點坐都好,起身同坐低一定撞到身邊啲人。最奇嘅係,唔知點解落單嗰個阿姐,永遠都好似同佢溝通唔到。明顯佢係打工嘅,因為老闆娘成日都點佢。嘢食唔可以叫做貴,$45蚊一碗麵,現今世界來講可能叫合理。分量亦唔算太細。不過可以肯定嘅係,真。係。唔。好。食!我嗌左碗咖喱牛腩撈麵。係,我明白,撈麵係可以有不同嘅面。但係叫得做招牌貨,我叫得撈麵,你都唔使同我講有咁多款面,等我都唔知揀邊款!?碗咖喱牛腩撈麵,嚟到之後。最震驚嘅係,竟然啲咖喱味同日本買返嚟嗰啲即食咖喱係同一個味道!咁都唔奇怪,最搞笑嘅係,佢竟然將啲薯仔亦都切到細細粒,好似日本咖喱嘅造型!😂🤣🤣🤣個撈麵,我叫咗撈幼面。個面超唔得,非常之林,最古靈精怪嘅係,竟然喺面入邊加咗喼汁。真係唔知師傅係邊個鄉下。大佬呀,我係叫咗碗咖喱撈麵㗎!唔係碗仔翅啊!!牛腩切得細細粒,絕對多唔過八粒。朋友叫咗個清湯牛腩面。嗰啲牛腩先係最唔掂,好肯定係生平食過最硬嘅牛腩。一定硬過樹皮。現在真係明白

現在真係明白,點解黃金時間都坐唔爆。

咖喱牛腩撈麵
牛腩牛肚淮山麵
2019-02-25
$45 (Lunch)