2021-03-17
早幾年一年都去幾次,近2年就冇去嘅。 早排就book枱去食啦,早一星期book有枱嘅。去到唔使點等就入得,窗邊嘅,雖然冇乜景,但坐得都好逼,同隔離兩張枱都好近,行出行入要側身先過倒。因為坐得近,其實聽倒哂隔離枱講咩嘅。今次訂晚市,先發現原來冇龍蝦。雖然之前都係咋野凍龍蝦,但而家668蚊一個連cheapcheap凍龍蝦都冇又真係好唔抵喎。海鮮佢得青口,麵包蟹(唔好食),凍蟹腳(咸但唔鮮)。Sosad佢有個泰式沙律吧,有青口墨魚呀豬頸肉個啲,酸酸辣辣唔錯嘅。佢啲壽司就不嬲都唔太吸引,冇試。魚生今次都冇食到。個川貝燉湯係得個咸字,都唔清甜嘅。沙律吧度有驚喜,菜嘅種類幾多。個燒味部冇左乳豬,得雞同叉燒同變左滷水野。滷味佢一碗碗執好,一舊鴨,紅腸,墨魚,豆腐。冇得比人揀囉,明明我唔食紅腸。麵檔我冇試,有啲唔多肥嘅和牛,個樣唔多吸引。試左個蕃薯天婦羅,新鮮炸野即拎正常嘅。個天婦羅蝦可能炸起一段時間,林嘅,唔得囉。隔離有燒龍蝦拎,一試點知係起哂肉加洋蔥同其他野加好多醬去焗,成隻得個3粒龍蝦碎,真係唔該哂。仲要勁咸。試埋佢個鐵板炒龍蝦烏冬啦,好香口嘅,但咸好痴線。冇試到咖哩,但試左個冬陰功湯,正正常常
佢有個泰式沙律吧,有青口墨魚呀豬頸肉個啲,酸酸辣辣唔錯嘅。
佢啲壽司就不嬲都唔太吸引,冇試。魚生今次都冇食到。
個川貝燉湯係得個咸字,都唔清甜嘅。
沙律吧度有驚喜,菜嘅種類幾多。
麵檔我冇試,有啲唔多肥嘅和牛,個樣唔多吸引。
試埋佢個鐵板炒龍蝦烏冬啦,好香口嘅,但咸好痴線。
冇試到咖哩,但試左個冬陰功湯,正正常常啦。
甜品方面種類都多嘅,馬卡龍係ok嘅,但拎哂之後fill得好慢。
重點黎喇,食左個幾鐘我就開始肚痛,快快脆埋單跑返屋,即時疴水!!!!!!不過我冇老婆冇事,佢冇食麵包蟹同蟹腳,唔知關唔關事。
我估今次會係我最後一次幫襯呢間野。