2023-11-16 33 views
同朋友去咗食一間非常高質嘅Omakase,由入座開始已經會感受到鮨店嘅用心,食到一半嘅時候已經忍唔住介紹俾朋友🤎前菜汁煮黑梅貝鹽燒日本太刀魚清酒煮文蛤🤎松葉蟹肉茶碗蒸🤎刺身鰤魚🤎壽司白蝦、北海道活帶子、真鯛、剝皮魚、地金目鯛關池魚、大拖羅、中拖羅、赤身、海膽🤎秋刀魚磯邊卷🤎素面清湯🤎海鹽雪糕由於系根據當日嘅食材而定,今次有幸可以食齊3嘅拖羅部位,每個部位都有自己嘅特色,全部都經過熟成,相當鮮味🐟壽司系江戶前做法,無加太多嘅港式調味,反而用簡單嘅材料突出魚嘅鮮味,加上舍利嘅口感同酸度掌握得好好,合我心意👍🏻值得一贊除咗拖羅,秋刀魚磯邊卷同海膽系我最滿足嘅食物,好食到講唔到嘢🤣🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌼懶好食指數:5/5🌼懶住去指數:5/5🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
🤎前菜
汁煮黑梅貝
鹽燒日本太刀魚
清酒煮文蛤
🤎松葉蟹肉茶碗蒸
🤎刺身鰤魚
🤎壽司
白蝦、北海道活帶子、真鯛、剝皮魚、地金目鯛
關池魚、大拖羅、中拖羅、赤身、海膽
🤎秋刀魚磯邊卷
🤎素面清湯
🤎海鹽雪糕

🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌼懶好食指數:5/5
🌼懶住去指數:5/5
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤