試過幾次(包括今晚)派飯前近九點去買三餸飯,不單止冇減價(附近有啲三餸飯舖頭八點後係免費畀多個餸你),免費湯或者糖水已沒有,還有叫餸嘅時候選擇一些成本重的例如鱔,龍躉,西蘭花蝦球等等,雖然照樣加錢畀佢但份量也是很少(係逐一舊逐一舊夠數住咁畀你),雖然眼見淨返大量要加錢嘅餸同埋即將要派免費餸,例如以上龍躉及鱔,都係數住件數咁畀你,連西蘭花蝦球(不用加錢)都只係畀一粒蝦球,其餘全部西蘭花,但嗰盤西蘭花蝦球仲有最少二三十隻蝦,我之後已經冇人排隊買,反而門口有人放咗好多紙皮雜物喺度排隊(只係雜物排隊人唔喺度,開始派嘅時候先返嚟)寧願啲貴價餸留返畀攞免費飯餸嘅人,都唔寧願畀用錢買嘅客人,有兩次九點幾行過,攞免費發嘅人廿幾歲都有,佢哋只要攞個食物盒過嚟就可以攞,仲要全部都係要加錢嘅貴價餸,我想問下如果冇人畀錢幫襯,你又點可以繼續做生意可以派飯,附近嘅北河同行,明哥係派飯先鋒,佢一邊做生意一邊派飯,餐廳啲人要多啲飯就畀多啲飯,要多兩條菜就畀多兩條菜,價錢都收得好平,32蚊就有一碟飯同埋杯嘢飲,三餸飯都係33蚊連埋例湯,明白佢好心送嘢畀人,但來者不拒及有人唔止攞一盒,後生仔女都攞,咁做法好似畀人利用咗,同時間得罪咗真係畀錢幫襯嘅人,三餸飯加12蚊係要53蚊,喺深水埗講算係最貴,對我哋啲夜收工嘅人寧願幫襯附近八點後多一個餸嘅舖頭,三個餸都只係32蚊,都唔會再幫襯佢
2024-05-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$53 (Dinner)