KABOOM

今次係我二訪啦,上次同朋友食飽先黎,只係rooftop飲返杯,無機會食到佢既野食。今次終於同朋友再黎多次晚餐,今次我地決定坐indoor,估唔到環境依然都係咁靚,好有bali渡假既感覺,而且仲有海景睇🌃景色開揚。。。🌮Deep Sea Tacos | $118評分:🌕🌕🌕🌕🌘評語: 雞尾酒蝦配上生菜、三文魚籽,加埋以蛋黃醬、蕃茄醬同Tabasco整成既Maria Rose Sauce,食落酸酸辣辣咁係一個唔錯既開胃菜😛而且口感仲好豐富添。。。🦀 Crab Bao Bao | $188評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語: 一個新鮮但又唔係好陌生嘅Fusion菜😛用左比較傳統嘅刈包,包住原隻炸軟殼蟹,感覺都幾新穎㗎。一碟兩件,刈包入面加埋墨西哥辣椒,刈包+軟殼蟹呢個組合做到外軟內脆,口感不錯🫶🏻。。🍚Tom Yum Gong Risotto | $258評分:🌕🌕🌕🌕🌑評語: 冬陰功味唔算好重,材料就非常豐富。有香燒大蝦,牛油煎至半熟嘅帶子,同埋炸到金黃香脆嘅軟殼蟹。Risotto用左正宗嘅意大利米製作而成,微微嘅香辣都幾好食㗎。。。🐟Grilled Sole with Thai Vegetables

Deep Sea Tacos

🦀 Crab Bao Bao | $188

Tom Yum Gong Risotto

🍚Tom Yum Gong Risotto | $258
評分:🌕🌕🌕🌕🌑

🐟Grilled Sole with Thai Vegetables $238
評分:🌕🌕🌕🌕🌗
評語: 另外我哋嘅仲點左一份比目魚扒。魚肉好嫰滑,煎到岩岩好唔會太熟。另外廚師用左紅椰汁作調味,配埋好多嘅泰式蔬菜,成個菜式好colourful又惹味😛

🍸Tonight is Gonna Be A Good Night | $108
🍸 I Just Want To Go Home | $108
評分:🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 呢度每一杯都係好”打卡able”🍹裝飾都係以東南亞渡假風為主。因為今次坐吧枱位置,所以就直接問調酒師拎推介,想飲啲容易入口嘅Cocktail🤣果然都冇介紹錯,女士們可以參考下喇😛

🔻Walk-in比較難,大家記得book位🫶🏻
🔻環境真係滿分!飽覽維港景色!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐
Crab Bao Bao