2021-04-21 15117 views
呢間上年年尾先開業嘅歷山酒店,裝修以宮廷風,好華麗feel,好啱打卡📸!雖然呢間酒店開業初期嘅評價麻麻,但都過左多幾個月,一於等我來打下卡兼試試有冇伏啦🤪!今次帶埋媽咪來食semi-buffet lunch,每人就可以揀一個主菜,而前菜、沙律、湯、甜品、水果就可以自取任食!前菜同沙選擇都幾多。仲有刺身同海鮮凍盤,如大蝦🦐、青口、螺🐚等!另外每人仲有🦪焗蠔拼盤一份,一份有三款煮法嘅焗蠔,包括莧菜忌廉汁焗蠔、煙肉洋蔥焗蠔、三色芝士焗蠔,三款都整得好惹味,特別鐘意煙肉洋蔥果款,好香口,連我本身麻麻地愛食蠔都覺得正😂👍🏻而主菜就有十款可選,中式西式都有,我就揀左扒三文魚扒配檸檬忌廉汁,三文魚扒皮脆肉嫩,配上檸檬忌廉汁好清新!而媽咪就揀左炭燒肉眼扒配紅酒汁,肉眼扒啖啖肉汁,仲有陣陣炭燒香味,配合埋紅酒汁令牛味更提升🤓!食完主菜,又點少得甜品呢!自助區都有多款蛋糕西餅,水果 ,仲有中式糖水,推介必試芒果拿破崙,拿破崙好香脆芒果又甜!整體質素都不錯,平時下午去,人流唔算太多,坐得都舒適,重點宮廷風裝修好靚,食飽飽都可以去影下相呀!
呢間上年年尾先開業嘅歷山酒店,
裝修以宮廷風,好華麗feel,好啱打卡📸!

雖然呢間酒店開業初期嘅評價麻麻,
但都過左多幾個月,一於等我來打下卡
兼試試有冇伏啦🤪!

今次帶埋媽咪來食semi-buffet lunch,

另外每人仲有🦪焗蠔拼盤一份,

而主菜就有十款可選,中式西式都有,

我就揀左扒三文魚扒配檸檬忌廉汁,
三文魚扒皮脆肉嫩,配上檸檬忌廉汁好清新!

而媽咪就揀左炭燒肉眼扒配紅酒汁,
肉眼扒啖啖肉汁,仲有陣陣炭燒香味,
配合埋紅酒汁令牛味更提升🤓!

食完主菜,又點少得甜品呢!
自助區都有多款蛋糕西餅,水果 ,
仲有中式糖水

推介必試芒果拿破崙,
拿破崙好香脆芒果又甜!

整體質素都不錯,平時下午去,
人流唔算太多,坐得都舒適,
重點宮廷風裝修好靚,食飽飽都可以去影下相呀!
Type of Meal
Lunch