2023-08-07 308 views
紅磡德民街添寶手撕雞簡直呃錢又衛生!本人經常於元朗,馬鞍山,屯門等分店購買食物,份量與價錢都好公平,唯獨德民街呢間就非常暴利,記得第一次去買男主人話要$40起,無問題!當埋到廚櫃揀選時,就感覺到嗰個玻璃嘅熱度非常高令人聯想到內裏嘅食物會唔會有變化,即時講咗聲對唔住唔買喇就走人。第二次因為應承咗會買青瓜手撕雞比朋友食而又趕時間所以又到德民街這間添寶手撕雞買外買,店員話一份要$60,無問題!我要夠$80,點知個店員將只有半盒嘅食物裝袋交給我,我即時問店員點解咁少嘅,跟我平常在其他分店所買嘅只得一半份量,會唔會聽錯或者攪錯!跟著店員身後的女店主出嚟就話舖租貴無辦法,唯有將貨就價,唔好意思呀!我本人好想好想知道連鎖店唔係都有規格去監管銷售?而是坐地起價!!
紅磡德民街添寶手撕雞簡直呃錢又衛生!