2024-04-14 393 views
🍽️鴻發餐廳小廚深夜同朋友肚仔餓開車到旺角揾野食,朋友帶住隻狗仔🐶諗住揾間寵物friendly 的餐廳,誰知突然朋友提議食打冷,還說餐廳寵物可進,聽到後馬上出發🥰我們總共叫了五個菜,包括鵝片拼墨魚、蜆仔肉、京都骨、小炒皇、炸蠔餅。鵝片拼墨魚因為同行朋友唔食內臟,所以淨係叫左鵝片同墨魚雙拼。鵝片同墨魚都好香滷水味,而且滷得好入味。鵝片肉質半肥瘦好正,軟淋淋得嚟有咬口。墨魚食落都好爽口,同樣好入味。蜆仔肉朋友見到這道菜名覺得很新奇所以叫了,菜式菜如其名,就是很迷你的蜆肉配上香蔥辣椒🌶️,少少咸少少辣,配飯一流👍🏻京都骨叫了一道普通大排檔小菜,味道不過不失,酸酸甜甜的味道亦讓人胃口大開,排骨都炒得剛剛好,沒有太多筋。小炒皇去大排檔很喜歡吃小炒皇,來到打冷見到都叫了這道菜。這間的小炒皇不輸大排檔,同樣很有鑊氣,魷魚🦑、腰果、蝦乾仔、菜甫和韭菜相互配合,同朋友來喝啤酒🍺做下酒菜一流。炸蠔餅🦪打冷一定要叫的菜式,呢間的蠔仔🦪比較細粒,但是份量多,啖啖都食到有蠔仔。餅底都炸得好脆好香口,配上附上的酸辣汁,酸酸辣辣好鬼正🌶️。味道 : 🤎🤎🤎🤎🤍環境 : 🤎🤎🤎🤍🤍服務 : 🤎🤎🤎🤎🤍CP值: 🤎🤎🤎🤍🤍🍽️
🍽️鴻發餐廳小廚

鵝片拼墨魚