2017-03-28
入到元朗玩,掃小食就一定架啦!但夜晚又想食韓燒大餐,點搞?星期日夜晚同朋友仔遊元朗,唔覺唔覺就食左好多款小食,行到成夜晚十點鐘個肚都仲未餓。但最尾,我地都無放棄到最初嘅目標-食韓燒!我地今次選擇新麻莆嘅就係因為佢嘅happy hour set menu! 全set menu 只需要300蚊內就埋到單(2人份量),非常抵玩!加上happy hour時段,所有非酒精飲品都以半價就可以點選,非常岩我呢啲貪心想試新野嘅食客呀。正唷,半價後只需 10幾蚊就飲到一大杯!套餐主要包四款肉類加配菜,唔好以為份量好少呀,其實二個人食真係好足夠架。朋友仔就鐘意配上生菜咁食~生食同配菜係可以無限量添加的唔使我郁手就有得食~記得帶多位朋友仔幫你燒肉啦等左無耐就可以食爐邊蛋,加入泡菜後,味道一流!最後最後食返個甜品沙冰~大滿足! 可惜朋友覺得太甜,要我自己一個食哂:<
但最尾,我地都無放棄到最初嘅目標-食韓燒!我地今次選擇新麻莆嘅就係因為佢嘅happy hour set menu! 全set menu 只需要300蚊內就埋到單(2人份量),非常抵玩!加上happy hour時段,所有非酒精飲品都以半價就可以點選,非常岩我呢啲貪心想試新野嘅食客呀。 正唷,半價後只需 10幾蚊就飲到一大杯! 套餐主要包四款肉類加配菜,唔好以為份量好少呀,其實二個人食真係好足夠架。 朋友仔就鐘意配上生菜咁食~生食同配菜係可以無限量添加的 唔使我郁手就有得食~記得帶多位朋友仔幫你燒肉啦