2008-08-05 6 views
與朋友去按摩relax後,已經9點幾~所以決定左去食個dessert set,哈哈~已經唔理會食完會好吸收呢樣野喇~朋友黎過好多次~而我就第一次黎~因為係星期五既關係吧,咁夜依然幾full,座左張近牆既二人枱,周圍都好噪, 同個fd幾難傾計. Dessert既選擇都幾多,朋友要左brownie+ hazelnut gelato,我要左焗脆麵包布甸+海鹽焦糖gelato.brownie+ hazelnut gelato: 呢度serve個brownie係切成4-5小件, 我試左一件,質感實淨, 乾身, 每件都有合桃在內. 但係唔似我以前o係其他地方食過既感覺~都係鍾意濕濕的,朱朱力味可以再濃d~ hazelnut gelato都唔差~但好似甜左d~唔知道傳統既brownie究竟係邊隻款呢?焗脆麵包布甸+海鹽焦糖gelato: 面頭真係好脆, 麵包比蛋漿多~好似過多左d,有提子乾,另到個布甸更甜, 幸好海鹽焦糖gelato可以中和番.開頭都驚海鹽焦糖味會怪怪的,又鹹又甜咁~但係又唔錯wor~ d gelato 有d似XTC既感覺.Gelato底下墊左塊脆餅, 加埋一齊食~好味.幾欣賞佢呢
與朋友去按摩relax後,已經9點幾~
所以決定左去食個dessert set,
哈哈~已經唔理會食完會好吸收呢樣野喇~
朋友黎過好多次~而我就第一次黎~
因為係星期五既關係吧,咁夜依然幾full,
座左張近牆既二人枱,周圍都好噪, 同個fd幾難傾計.

Dessert既選擇都幾多,朋友要左
brownie+ hazelnut gelato,
我要左
焗脆麵包布甸+海鹽焦糖gelato.
都係鍾意濕濕的,朱朱力味可以再濃d~
hazelnut gelato都唔差~但好似甜左d~
唔知道傳統既brownie究竟係邊隻款呢?

開頭都驚海鹽焦糖味會怪怪的,又鹹又甜咁~
但係又唔錯wor~ d gelato 有d似XTC既感覺.
Gelato底下墊左塊脆餅, 加埋一齊食~好味.

幾欣賞佢呢度d dessert會有個凍銀碟墊住, 令到d gelato冇溶得咁快~
其實兩個dessert都唔錯, 下次再黎會試下其他款.
餐飲要左熱咖啡, 唔錯~幾濃味~同埋有打熱d奶先俾你加落去.
幾有heart.
不過唔知係唔係d waiter太忙~好少主動加水.
同埋記得帶件外套,超勁冷氣.
賣相幾靚..
睇落好似的骰,但份量夠食
$60 (Last Night Supper)