2018-11-13 662 views
終於輪到家人幫我慶生啦,老一輩既都係中意食海鮮,所以近近地就揀左鯉魚門啦!首先就跟師傅出去揀海鮮,然後就拎去餐廳加工!因為人多既關係,我又可以叫到成枱都係野食啦😂😂豉椒炒蟶子皇:豉汁味好濃,好惹味,蟶子炒得好爽口,而且帶有微辣,正呀!豉椒炒花甲:最惹味既煮法始終都係豉椒炒,唔會有太多空殼之餘,食落又唔會有沙👍🏻👍🏻唔錯!蒜蓉蒸扇貝:我最中意多蒜,扇貝食落又大又鮮甜!d粉絲仲索哂d汁🤤清蒸九孔鮑:清蒸最食到鮑魚既鮮味,外加少少葱絲同醬油,已經好好味!椒鹽瀨尿蝦:個人係極中意食椒鹽瀨尿蝦,但呢個size太細,肉都唔多,淨係可以dap下個蝦殻既味😅下次都係食番斑馬先得!火焰砵酒焗蠔:呢個上枱個陣真係幾型,著住火咁上,d蠔肉大大隻,又juicy!芝士焗龍蝦:呢個真係重頭戲,出面既芝士焗龍蝦都係求其用d芝士撈俾你,呢度係真係有拎去焗,好有誠意,而且芝士仲可以拉絲。芝士味亦比普遍食店更香更濃郁!薑蔥炒蟹:呢個都幾重口味,岩哂我胃口,蟹肉非常鮮甜之外,蔥都炒得好香!清蒸石斑魚:蒸既時間預得岩岩好,魚肉鮮嫩多汁!楊州炒飯:呢個炒飯既料都幾多,而且米飯粒粒分明,又夠哂乾身!好食!最後當然就係生果時間:芒

清蒸石斑魚:蒸既時間預得岩岩好,魚肉鮮嫩多汁!

最後當然就係生果時間:芒果+木瓜,一個字「甜」🤤都幾surprise 佢唔係俾d西瓜同橙我😂

呢餐真係勁滿足!

2018-11-11
$600 (Dinner)
Celebration
Birthday