2024-08-08 2504 views
呢間餐廳最出名嘅係佢哋嘅燒味,經常喺香港頭10名最好食的燒鵝、叉燒排行榜上會見到佢個名,決定要試試佢🤓招牌叉燒👍🏻可以揀半肥瘦叉燒/瘦叉燒,即使揀咗瘦叉,肉質都是偏淋的,而呢間嘅叉燒最特別係用咗蜂蜜,不會過甜,有淡淡的甜味,亦都做到濃邊😋古井燒鵝👍🏻呢間都真係我食過數一數二好食嘅燒鵝,佢用荔枝柴去燒,增添左風味,而且燒到皮脆肉嫩、多汁,這個必點!紅棗鮮竹浸菜苗🆗苔條松子炒飯👍🏻令人上一口接一口嘅炒飯,炒得粒粒分明,拌有蛋絲、紫菜碎、炒過嘅松子仁,帶點邪惡又香口嘅炒飯👀茄子炆鴛鴦米🆗擇善固執鴛鴦蝦球👍🏻其實就係一款胡麻醬炸蝦球,一款糖醋炸蝦球,有驚喜好食七味黃金豆腐粒🆗就係一般地好食鮮沙薑煎焗龍躉球👍🏻龍躉新鮮、有淡淡砂薑味,調味特別,正腐竹糖水(贈送)💡餐廳只有提供長枱,如果多人食可能冇咁方便,比較適合四至六人用膳

招牌叉燒👍🏻

古井燒鵝👍🏻

紅棗鮮竹浸菜苗🆗

苔條松子炒飯👍🏻

茄子炆鴛鴦米🆗

擇善固執鴛鴦蝦球👍🏻
其實就係一款胡麻醬炸蝦球,一款糖醋炸蝦球,有驚喜好食

七味黃金豆腐粒🆗
就係一般地好食

鮮沙薑煎焗龍躉球👍🏻
龍躉新鮮、有淡淡砂薑味,調味特別,正

腐竹糖水(贈送)