2015-10-17 3411 views
今日心血來潮想去食中菜,問問朋友,就介紹左銅鑼灣嘅盈福小廚比我。收工之後過去,大約7:30入面已經好多人,由於無預先留位,唯有係出面等等。因為只係兩個人食,好在都只係等20分鐘左右就入得。不過入面唔係話好大,無預先留位就要等得比較耐喇!周圍望下睇下啲人叫咩食喇,見到差唔多每一枱都有叫雞, 而店員都又極力推介,所以都叫左半隻試下。當初以為半隻份量會好少,但原來都足夠兩個人食。雞嘅肉質鮮甜嫩滑,瑤柱足料,砌碎鋪面,的確係好吸引可惜係瑤柱味未能滲入雞肉之中,唔夠濃郁。店員就拎到黎時,已經聞到黑松露氣味,實左令人流哂口水而帶子同蝦球各有四大隻,底部就放滿西蘭花。帶子蝦球新鮮爽口,每食一口,都可以都充滿黑松露味,呢個值得一讚但份量的確較為少!最可惜係豬肺湯杏汁燉白肺一早售罄,原來係需要預訂,希望下一次黎有機會試到。

可惜係瑤柱味未能滲入雞肉之中,唔夠濃郁。
盈福招牌瑤柱浸雞
店員就拎到黎時,已經聞到黑松露氣味,實左令人流哂口水
但份量的確較為少!
黑松露帶子蝦球
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
黑松露帶子蝦球