2023-03-21 64 views
今次朋友帶咗我入長沙灣食好西,店舖位置距離地鐵站都唔算好遠。店舖有兩層,但其實下邊係做外賣,上面先至係做堂食。外賣有三餸飯、小食等等。堂食地方夠大夠乾淨,冷氣足,開始入夏都食得舒舒服服間店晚市都多人。我哋嚟到就即刻叫咗個乳鴿,但太肚餓醒起影相嘅時候已經食曬成隻🥲。乳鴿嘅味道好入味,佢唔似坊間其他嘅咁樣淨係層皮有味,佢d 味連啲肉都好滲透到,而且仲唔會好鹹,好正!!!!!如圖可見,底有粉絲,如果佢量再多d,我都可以清曬佢。因為粉絲都好有蒜蓉味,再加上蒸蝦嘅嗰啲精華三晒入去,兩三下就已經可以食晒😎😎蝦新鮮、彈牙、數量多蜆又多又冇沙,雖然唔係特別大隻,但個size我都好可以接受。佢加咗少少豉椒炒,每一隻顯肉都有d 掛汁,好好食依個就係伊麵底嘅大蝦,佢都係清盤主角。依一個就明顯比蒜蓉蝦係大隻好多,肉質會更加結實。佢個伊麵都係唔錯,好食嘅