2024-06-15 5484 views
欖角冰梅骨正常味道冇乜特別,如果煮到啲肉同骨有焦香更好。招牌紅燒乳鴿王都係冇咩特別,無論喺生熟程度同調味方面都唔覺好好食 。有機會再介紹我覺得好食既燒乳餐廳比大家 。南乳炆齋菜煲鍾意食佢呢個南乳齋菜煲,味道唔會過濃過鹹 。配菜亦有好多,不過如果佢再多啲大白菜/旺菜就更好 。送飯一流 。脆皮雞(半隻)當晚最後半隻嘅脆皮雞俾我哋叫咗 。聽聞佢哋係用新鮮雞嚟去整。不過果日隻雞調味偏鹹。其實如果用新鮮雞去整個調味應該要輕手返少少,突顯返隻雞嘅鮮味。餐廳好似有兩層,我同朋友共3人坐咗喺一個卡位 。嗰個卡位似係兩人座,兩個人坐同一邊連個袋都唔知放係邊 。另外注意餐廳收10:00,個人認為比較適合家庭聚餐 。佢另外仲有啲六人餐八人餐提供,喺銅鑼灣灣仔呢啲套餐價錢都確實無可厚非。下次如果家庭聚餐都可以考慮一下~
欖角冰梅骨
正常味道冇乜特別,如果煮到啲肉同骨有焦香更好。
招牌紅燒乳鴿王
南乳炆齋菜煲