2023-12-23
每次同屋企人食飯,老人家一定係會想去酒樓,佢地最鍾意就係食中菜,搵間好食少少嘅都難😂好多連鎖集團都真係整得麻麻🙈呢間算係總有一間喺附近得黎,嘢食都算唔錯嘅酒樓!✨ 上湯焗波士頓龍蝦 $198👍🏻👍🏻大大隻龍蝦!配埋個伊麵真係一流🤭雖然個伊麵淋咗少少~✨ 古法羊腩煲 $138👍🏻👍🏻👍🏻呢個真係幾抵食!好足料!不過我哋想叫嘅時候已經冇晒,太多人外賣了🥹✨ 皇阿瑪鮑魚雞煲 $148👍🏻👍🏻我覺得佢呢個價錢都算係咁🤣又鮑魚又雞咁!雞煲就係要夠濃味,調味夠晒,幾好食~✨ 清蒸老虎斑 $368(set) 👍🏻👍🏻✨ 金牌燒鵝皇 (set)👍🏻👍🏻✨ 漁香海鮮燒豆腐 (set)👍🏻👍🏻👍🏻呢個每次都會叫,個名睇落冇咩特別,但出乎意料地好食🤣而且海鮮都好足料,有蝦有帶子!❄️冬至menu❄️✨ 新鮮菠蘿咕嚕肉 $158 調味ok,不過咕嚕肉粉比較多,麻麻!✨ 黃金蟹肉蝦球伊麵 $158 👍🏻係波士頓龍蝦伊麵嘅低配版🙈節日限定✨ 翡翠帶子珊瑚蚌 $167 👍🏻平時食過擺碟會靚啲,不過珊瑚蚌同帶子都俾得足嘅!✨ 花菇燒豆腐 $138 👍🏻低配版漁香海鮮燒豆腐😂冇晒啲海鮮版本!味道一樣都好食嘅!✨ 蟹粉扒豆
✨ 上湯焗波士頓龍蝦 $198👍🏻👍🏻
大大隻龍蝦!配埋個伊麵真係一流🤭雖然個伊麵淋咗少少~
✨ 古法羊腩煲 $138👍🏻👍🏻👍🏻
✨ 皇阿瑪鮑魚雞煲 $148👍🏻👍🏻
✨ 清蒸老虎斑 $368(set) 👍🏻👍🏻
✨ 金牌燒鵝皇 (set)👍🏻👍🏻
✨ 漁香海鮮燒豆腐 (set)👍🏻👍🏻👍🏻
❄️冬至menu❄️
✨ 新鮮菠蘿咕嚕肉 $158
調味ok,不過咕嚕肉粉比較多,麻麻!
✨ 黃金蟹肉蝦球伊麵 $158 👍🏻
係波士頓龍蝦伊麵嘅低配版🙈節日限定
✨ 翡翠帶子珊瑚蚌 $167 👍🏻
平時食過擺碟會靚啲,不過珊瑚蚌同帶子都俾得足嘅!
✨ 花菇燒豆腐 $138 👍🏻
低配版漁香海鮮燒豆腐😂冇晒啲海鮮版本!味道一樣都好食嘅!
✨ 蟹粉扒豆苗 $148
出乎意料幾多豆苗!蟹粉味真係完全食唔出!雖然肉眼可見,但係食落去真係唔覺🤣
✨ 瑤柱蛋白炒飯 $138
好普通嘅炒飯…
個人覺得冬至嘅時候去,選擇少咗,價錢貴咗,份量都少咗,質素都冇平時咁好。不過都預咗大時大節俾人湯😂大家只要唔好撞正節日嘅前後幾日就應該冇事!