2019-11-14 18 views
作為古天樂嘅影迷,梗係要過嚟撐下佢嘅老友鄧一君,之前睇報紙見到佢開咗間車仔麵店,仲有成大大隻鮑魚同花膠做賣點,一直都好想黎試,今次終於有機會啦!呢度嘅裝修都幾簡潔,感覺都幾舒服。一入門口就見到鄧一君喇!估唔到老闆都成日駐場喎!今次我哋就試咗富貴麵同埋普通車仔麵。富貴面有鮑魚花膠同花菇,我真係第一次食車仔麵會有呢啲咁豪華嘅餸啊!佢個鮑魚雖然細細粒,但係都幾彈口幾入味㗎!二花膠都唔差,食完可以增加骨膠原!車仔麵我就揀咗魚蛋豬紅同埋雞翼!味道都唔錯,當然冇富貴麵咁出色啦!另外我哋都嗌咗小食,芝士磨菇雞翼,呢個好好食!味道好特別,略嫌太細隻,唔夠喉,好想再encore!