2022-12-26
☃️啲幾日凍咗好多❄️同少爺仔異口同聲一齊話要食呢個🍲石鍋烏冬!食完個身立即暖笠笠䁔返哂(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)全部烏冬以石鍋上枱上到枱啲湯仲滾緊⚠️小心唔好辣親手Keep住食到最後都仲係熱辣辣,要慢慢食先至得石鍋烏冬嘅餸有好多款揀例如牛肉,厚/薄切豚肉,花甲,吉列芝士豬扒⋯湯底有🍄香菌濃湯,🐟魚介豚骨,🧄黑蒜油豚骨,🔥香辣麵鼓可自選大中小辣🐖厚切豚肉手打烏冬(香辣麵鼓 小辣)🍲$83豚肉有兩舊,每舊大概1吋厚,脂肪肥美,入口即化,炆得十分入味(●’◡’●)ノ而湯底小辣都幾辣🔥手打烏冬好滑煙韌彈牙🌟重點有隻生雞蛋係入面,滾湯下自己控制想食半熟蛋定熟蛋| (• ◡•)|配菜仲有大量豆苗同粟米🌽❥烏冬控的我,想大家推介多啲好味烏冬俾我同少爺仔食(≧▽≦)••••••••••••••••••••••••••••••🔎萬豚屋 尖沙咀赫德道19-23號地舖••••••••••••••••••••••••••••••
同少爺仔異口同聲一齊話要食呢個🍲石鍋烏冬!
食完個身立即暖笠笠䁔返哂(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
全部烏冬以石鍋上枱
上到枱啲湯仲滾緊⚠️小心唔好辣親手
Keep住食到最後都仲係熱辣辣,要慢慢食先至得
石鍋烏冬嘅餸有好多款揀
例如牛肉,厚/薄切豚肉,花甲,吉列芝士豬扒⋯
🐖厚切豚肉手打烏冬(香辣麵鼓 小辣)🍲$83
而湯底小辣都幾辣🔥