2022-12-28 58 views
今晚同一班中同去左將軍澳既Baan PhadThai度dinner,食完發現實在無得頂,可能係人生以來食過最好味既泰國菜🇹🇭我地叫地成枱食物!先黎一個黃咖喱軟殼蟹🦀!軟殼蟹非常之大隻,炸得外脆內軟,完全吸收咖喱既精華,咬落去脆卜卜香口之餘,仲富有黃咖喱既香味同辣味,味道非常濃郁🥳我地再一齊食左個燒虎蝦炒金邊粉🦐🍝!虎蝦好大隻,而且燒完一啲都唔乾身,仲好juicy嫩滑,而金邊粉亦炒得好入味好爽身,非常正🥰燒豬頸肉🥓係我哋至愛!豬頸肉軟冧冧好juicy,一啲都唔鞋烚烚,配埋啲酸酸甜甜辣辣既醬汁一齊食非好她食😋至於呢個泰式燉椰子雞湯🥥🐣🥣好滋補!椰子清甜鮮香,雞肉鮮甜嫩滑,兩者味道融為一體,好好飲哦😍