2017-02-02
為左candy shake,第一次係OpenRice呢度開post!同2個朋友在門口見到有 「一口海膽芝士多士 」同 「海膽車打芝士蘑菇」,見到佢show出黎既樣size差不多 ,兩個都係話$36/3粒 ,我地最後決定食磨菇。 入去買完等啦,叫號到我地拎時,見到個實物真係O左咀下左!3粒蘑菇好似飛行棋既大細!我冇誇張,每一粒同個手指公嘅一節咁大粒冇分別 。跟住我行去收銀處,有個疑似負責人嘅女人 ,就問佢平時啲蘑菇係咪都係咁樣size嘅 ,佢就話「係呀,新年返貨啲磨菇縮下縮下縮水就變到咁細粒」,我就指住個餐牌同佢講「實物同埋個餐牌show出黎個size爭好遠 」,因為我見多士係大嚿啲嘅同張相都比較符合比例,話「多士同蘑菇兩張相差唔多size架wo」,個女人就話係「影相技巧 」者,仲話磨菇嗰個「我冇加個「一口 」兩隻字者」,同埋仲講「中間嗰粒蘑菇細咗啲,你想嘅同你換左佢」,之後仲講話「我哋接受意見嘅」 ,不過我哋心諗態度依舊者。整段對話佢嘅態度都係講到好理所當然無錯咁樣,真係服左佢。佢講到咁,咁我就話「OK!」,行返去企位度食,每人$12食粒飛行棋!一人一啖1秒已經食完然後我哋即走,臨出門
佢講到咁,咁我就話「OK!」,行返去企位度食,每人$12食粒飛行棋!一人一啖1秒已經食完然後我哋即走,臨出門口個女人仲同廚房講唔使焗啦。
走到出去我哋即刻上open rice,睇到之前有食評都係話個蘑菇細到好難搵到,咁即係唔係新年先係咁啦。
另外佢入面個玻璃櫃,有好多款食物嘅模型,包括多士,但係偏偏冇蘑菇嘅模型,冇得睇size,清費者的眼睛是雪亮的大家自己諗原因啦。
你嘅態度我哋好明白收到。你嘅生意之道我哋都好明白收到。又唔老實又差劣嘅服務態度。
講真味道就真係冇乜特別,可食可唔食。咁既價錢我買手卷唔好? 如果你想買驚喜或者想買肚氣受就食啦。我冇食過其他食物,我見呢度好多都係好評,唔知真定假,或者可能食甜食好啲嘅,不過冇下次架啦,做一次傻仔夠啦。