2024-05-27
隔左幾個月先得閒寫食評🤣情人節去左呢間開左好耐嘅扒房,裝修上係經典美式扒房,有種回到8/90年代嘅氣氛,啱哂約會😏。1. 餐包普普通通,得牛油比你,牛油冇特別調味🤔。不過都好貼心,有用餐巾包住😗。2. 蟹餅係我食過咁多間扒房最好食,佢個蟹味非常濃郁,夠熱夠脆,裏面嘅蟹肉非常細嫩,份量我覺得比其他扒房更加大,非常推介!😛👍🏻👍🏻👍🏻3. 我哋點咗Rib-eye(5成)同sirloin (3成)😼。兩者牛味非常濃郁,平時食開rib eye都會覺得比較細嫩,但呢次sirloin 反而嫩滑過rib eye🤔,雖然有可能關熟度事,但我覺得明顯肉質優勝過rib eye,而且油脂上居然都更肥美,因此我會推介食sirloin♥️。調味上兩者黑椒同鹽嘅比例適中,記得問侍應拎mustard~ 食到後面可以解一解膩總結:性價比偏高,唔會玩花俏野,適合想品嚐牛扒原味嘅人😋
總結:性價比偏高,唔會玩花俏野,適合想品嚐牛扒原味嘅人😋