2018-07-22
自製左一日假期同老公去西貢行下。平日既西貢,真係好舒服,冇塞車,冇濟逼既人群。可以慢慢搵間啱心水既coffee shop享受下,唔使排隊等位,唔使坐得耐唔好意思。我承認,我係一個睇外表既人 (所以成日中伏)。經過呢條街都有幾間coffee shop,但就係俾呢間吸引住,全舖黑色為主,配上木色枱櫈,好有氣氛。所以諗都唔諗就決定試下佢d咖啡。由於平日既關係,一d都唔full,坐得舒服又可以揀自已鐘意既位坐。真係好鍾意望住Barista專心沖咖啡,根本就係一種藝術。叫左2杯Pourover Coffee,Panama同Brazil。Panama偏酸,Brazil就偏甜有果仁香,容易入口。就係咁,坐下傾下,睇下沖咖啡,咁就過左一個寧靜悠閒既下晝。見隔離枱叫左野食都好似唔錯,可借今次食飽左先黎,下次一定會試埋佢d野食。
我承認,我係一個睇外表既人 (所以成日中伏)。
Panama偏酸,Brazil就偏甜有果仁香,容易入口。
就係咁,坐下傾下,睇下沖咖啡,咁就過左一個寧靜悠閒既下晝。