2021-03-08
Alley coffeeRare cheesecakeDirtyLong Black價錢💲: $48/ $38/ $35好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 4.3/5 性價比🥢: 4.3/5回頭率😚: 3.7/5-係灣仔藍屋後面有間細細地的coffee shop,平日下奏去到出奇地唔洗等位,反而環境好靜好舒服😚 我都見過人地係呢度打卡架,門口位同入面有小小地方都可以。不過我就掛住同朋友傾計,冇咩影相,輕輕講下啲野食啦😌 -我叫左個Rare cheesecake,佢係原味芝士餅加個牛油餅餅底😆雖然係最classic的配搭,但又整得幾好食。比錢個陣見到佢係雪櫃白雪雪,細細舊咁,我就好想叫🤪 桔落去好smooth,食落順滑。芝士味好濃好creamy,好似newyork cheesecake但佢係軟身版🥰加埋個牛油餅底脆脆地,好快就食晒🤩-同行朋友叫左一杯dirty,一杯long black。Dirty睇顏色都知偏奶,啱我呢啲唔太中意好苦咖啡的人😝 整體呢間幾舒服,如果係附近利東街個邊啲cafe搵唔到位,絕對可以試試呢間🤩
Rare cheesecake
Dirty