2024-12-16 39 views
最近我去咗位於西環的「South Lane」餐廳,呢間西餐咖啡館環境優雅,氣氛輕鬆,非常適合朋友聚會或者一個人靜靜享受美食。我首先點咗**烤腹肉牛排**,牛排外焦內嫩,肉質鮮美,搭配**cheesy cabbage bake**,奶香濃郁,口感滑順,真係一個完美嘅組合。再加上**chimichurri醬**,香草味道更添層次感,讓整道菜更加出色。而配菜**Garlic Fries**,外脆內軟,蒜香味十足,真係令人食到唔想停!接住我試咗**香煎尖吻鱸魚**,魚皮煎得金黃酥脆,魚肉鮮嫩,搭配**薯蓉**和炒青菜,讓整道菜更加均衡。薯蓉滑得來又不失香味,加上清脆的青菜,讓人感到滿足又健康。飲品方面,我選咗**Dragon Berry smoothie**,裡面有藍莓、香蕉、紅火龍果等,新鮮又香甜,口感順滑,仲有有機奇亞籽和椰子乳酪,讓整杯飲品更加豐富。而**Green Detox juice**則係一杯清新健康的飲品,羽衣甘藍、蘋果、小黃瓜、芹菜、檸檬同薑嘅完美結合,飲落去清爽又充滿活力。總的來講,「South Lane」提供嘅美食質素非常高,無論係牛排定魚都令人驚喜。如果你喺西環,記得來

總的來講,「South Lane」提供嘅美食質素非常高,無論係牛排定魚都令人驚喜。如果你喺西環,記得來一試!