2024-03-28 26 views
因為男朋友係將軍澳番工 佢話有間韓式餐廳都幾好食 又有好多打卡元素 所以呢次就專登去接佢放工加去呢間Cafe睇下♡甲羅燒蟹肉明太子忌廉稻庭烏冬🦀 $158呢一個係熱既撈烏冬黎 蟹肉份量都幾多 加上甲羅燒濃濃既蟹膏撈埋食真係好正 不過有少少膩 我地兩個人去食就岩岩好啦♡煙霧瀰漫烏卒卒火山章魚蟹肉明太子炒飯🐙🦀 $168拎埋黎既時候有個煙燻既罩住 焗d煙燻香味入去 火山有個表情造型勁得意 佢外面既火山皮似係用蛋白類似疏乎厘咁既質感去present 食落好綿滑 而入面蟹肉明太子炒飯亦夠咸香♡韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片🥑 $96呢個墨西哥片會相對賣相冇咁靚 因為佢同坊間既唔同 呢到係將個醬放係底 我覺得呢個做法幾好 因為如果個醬係上面 客人食個陣手指好多時都會痴到醬 對於我呢d唔想整污糟手既人黎講係相當友善 佢都有跟sour cream , cheese 同牛油果醬比客人去點 而且仲可以兜住d牛肉一齊食♡日本靜岡縣焙茶和特濃朱古力奶蓋雪山🍫 $48面頭奶蓋好似雪繃咁 滿到瀉晒咸咸地咁 焙茶味都幾香濃♡日本宇治抹茶拿鐵奶蓋雪山🍵 $48奶蓋都一樣咁多 抹茶味道黎講就冇焙茶咁濃 但抹茶既清香同奶蓋

♡甲羅燒蟹肉明太子忌廉稻庭烏冬🦀 $158

♡煙霧瀰漫烏卒卒火山章魚蟹肉明太子炒飯🐙🦀 $168

♡韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片🥑 $96

♡日本靜岡縣焙茶和特濃朱古力奶蓋雪山🍫 $48
面頭奶蓋好似雪繃咁 滿到瀉晒咸咸地咁 焙茶味都幾香濃

♡日本宇治抹茶拿鐵奶蓋雪山🍵 $48
奶蓋都一樣咁多 抹茶味道黎講就冇焙茶咁濃 但抹茶既清香同奶蓋仲夾

♡日本宇治抹茶配烤麻糬窩芙和雪糕🧇🍦 $98
窩芙佢焗得超脆 焗完既抹茶更加香 麻糬熱熱地好煙韌 配埋雪糕更好食
甲羅燒蟹肉明太子忌廉稻庭烏冬
日本靜岡縣焙茶和特濃朱古力奶蓋雪山