2023-04-28 97 views
終於去到深水埗Minimal迷你毛......嘅姊妹店KoBaNe by Minimal(荃灣)🤣想試好耐,近來終於得閒少少抽空去到🔥壽喜燒牛肩肉鹿茸菇燴飯 牛肩肉嫩滑唔韌,壽喜燒甜味配上creamy嘅燴飯,十分有驚喜,再撈埋蛋汁,真係食神家燕姐上身:好好味呀~~📣📣📣佢除咗鹿茸菇外,其他配料令到個飯嘅口感變得豐富,成件事好惹味令人食唔停口。😋🔥蜜柑芝士撻配山椒柚子雪葩 好得意嘅配搭,芝士撻底層係焦糖脆面再on top擺個原隻連皮嘅蜜柑🍊好Fresh完全冇苦澀味,面頭再加咗層蜜柑cream,令到成個配搭好清新。而雪葩就有濃濃柚子香,但如果大啖d食係有陣苦澀味,應該就係山椒嘅味道。但將雪葩加埋個芝士撻又中和到個苦澀味,Yummy覺得呢個配搭真係好有心思👍自家制海鹽焦糖咖啡焦糖味好香,咖啡底都好滑,唔會死甜☕️

🔥壽喜燒牛肩肉鹿茸菇燴飯

🔥蜜柑芝士撻配山椒柚子雪葩

自家制海鹽焦糖咖啡
焦糖味好香,咖啡底都好滑,唔會死甜☕️
蜜柑芝士撻配山椒柚子雪葩
壽喜燒牛肩肉鹿茸菇燴飯