2017-10-03 129 views
同朋友去完旅行社, 就搵地方食晚飯, 喺寶勒巷行咗個圈, 都係覺得Cosmos適合啲, 一來望落企理, 二來感覺都坐得舒適有機藜麥田園沙律又嚟Superfood - Quinoa喇! 仲有我最鍾意嘅油醋沙律汁雜菌忌廉湯雜菌沒有全部打碎, 以一部份保留為細粒狀, 飲用時有咬口之餘, 又唔會令人食咗一大堆雜菌茸, 有飽飽滯滯的感覺德國豬手拌酸椰菜 - $278我曾經以為兩個女仔會食唔晒成隻豬手, 不過事實並唔係咁, 見到隻豬手時有點徬徨, 咁大隻...究竟可以點切啦, 喺我地汗顏, 苦惱時, 有救星出現...其中一個店員問我地要唔要幫手切開😅豬手外皮脆脆, 皮下豐富的骨膠原, 亦是我最愛的部份味道較咸, 名乎其實的咸豬手😂露筍海臚魚卷蟹黃忌廉飯 - $168蟹黃忌廉飯的份量好強勁, 首先吃到忌廉味, 然後再慢慢滲出蟹黃味, 飯粒帶微韌口感海臚魚外層煎至脆身, 最令人驚喜海臚魚魚肉煎至脆身後, 仍然嫩滑非常甜品 - 朱古力蛋糕食完Main Course已經超飽, 索性叫餐廳上一份甜品比我地就可以了(唔好做大嘥鬼呀!!)朱古力蛋糕味道夠晒濃郁, 係我鍾意的Dark Chocolate味道

德國豬手拌酸椰菜 - $278

豬手外皮脆脆, 皮下豐富的骨膠原, 亦是我最愛的部份

味道較咸, 名乎其實的咸豬手😂
德國豬手拌酸椰菜
露筍海臚魚卷蟹黃忌廉飯 - $168