2022-04-27
今日同朋友👬入將軍澳寶琳做d野⌨️,真係好耐冇入過黎,變左好多,地鐵🚈站上面有就係新都城🏙️,上面仲有好多食肆。咁緊係上去搵下有咩好食。原來2樓成層都係食肆,俾我搵到間之前係出面食過一直都想再食既餃子🥟店(餃掂)。我地5點半去到,人唔多,可以避開人流,但又可以食到6點後,真係好難得。唔講咁多,介紹我叫左d乜先。龍鳳松茸餃🕴️💃🥟(配狀元九鼎湯🥣):每次黎到必食,因為佢有黑松茸🍄餃+白松茸餃🍄2個味道,松茸餃最好既食法我個人認為湯餃🥟係最好,松茸既香味唔會俾香煎既味蓋過,最程要重要係湯餃配埋碗無味精既(狀元九鼎湯),食完咁濃味既松茸🍄,加埋啖湯,絕配😋。元貝🦪豬肉🐖餃🥟:一咬落去,d元貝味爆發出黎,一啖啖元貝食落口,爆晒料,外脆內軟。黃金🪙原味皮蛋🥚:金黃色既皮蛋真係身一次食,外皮好Q彈,內裡好流心。四川涼皮🌶️:麻辣香面不辣,涼皮好煙韌,份量都好足。總結:我稱佢地d餃係餃王🥟之皇簡直係當之無愧,豬肉新鮮,粒粒餃子都好飽滿,好足料。
四川涼皮🌶️:麻辣香面不辣,涼皮好煙韌,份量都好足。