2025-01-07 249 views
最近牧羊少年餐廳係香港單車館重開,其實之前暫停營業嘅時候已經好想食,今晚終於有機會!呢度環境好舒服,而且仲要坐窗口位,感覺好舒心。炙燒荷蘭汁豬肉排呢個豬扒真係冇得輸,讓肉質除了能夠保持多汁之外,肉質仲好軟腍,再加埋個荷蘭汁,真係超正。香草青醬雞肉蘆筍意大利粉香草青醬味道獨特,完美地包裹住每根意大利粉。雞肉嫩滑,蘆筍口感清脆,食完想encore。法式油封鴨腿油封鴨腿肉質軟嫩,油脂豐富卻不油膩。薯蓉滑順,西蘭花則保留了鮮綠的色澤,讓整道菜色香味俱全。冰水果茶水果茶清新解膩,是剛剛好的甜度。抹茶牛奶抹茶味道濃郁,牛奶香甜,好好飲。最後食咗焙茶心太軟蛋糕作結,焙茶心太軟甜而不膩,加埋雪糕,簡直係極致享受。

炙燒荷蘭汁豬肉排

香草青醬雞肉蘆筍意大利粉

法式油封鴨腿

冰水果茶
水果茶清新解膩,是剛剛好的甜度。

抹茶牛奶
抹茶味道濃郁,牛奶香甜,好好飲。

• 香草青醬雞肉蘆筍意大利粉