又係將軍澳覓食喇~💨 將軍澳寶琳可以話係最多餐廳美食選擇嘅地方,新都城呢一間日式拉麵都開左一段時間🍜 終於有機會食到😉睇餐廳名就知佢哋主打蝦拉麵🍤我哋分別叫咗蝦紅湯拉麵同埋另一款牛嘅拉麵,仲有佢哋既小食都幾吸引! 特別要一讚既係,一入到去餐廳店員非常有禮貌,好體貼貼心地向每位客人問要暖水定係凍水☺️𖡼 蝦紅湯拉麵有別於出面嘅蝦湯拉麵,本身以為會係好濃稠嘅湯底,但佢哋既蝦湯好特別✨係非常之清甜既鮮蝦湯底,好清新既感覺🌿 唔會覺得勁重口味,會想一啖接一啖連湯都飲埋,有大量櫻花蝦乾🍤🍤🍤 蝦肉仲要貼心到已經搣咗殼,成碗拉麵食到最尾都唔會覺得膩,讚!𖡼 澳洲頂級肉眼醬油 牛骨清湯拉麵 見到隔籬枱點咗呢碗牛嘅拉麵,覺得好吸引,有三塊勁大塊嘅肉眼牛肉🥩 果然係澳洲頂級牛肉,非常嫩滑,牛味都好夠,大大塊食落塊好滿足!湯底方面,亦都係好清甜既牛骨湯底,我個人好推薦呢款拉麵 👍👍👍𖡼 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子(三隻)睇得出呢款自家製餃子都好有心機,好味!好少拉麵店會有自家製餃子,值得加點~🥟🥟🥟𖡼 鰹魚昆布漬廣島蠔 廣島蠔漬得好入味,而且都幾大隻 🦪
𖡼 蝦紅湯拉麵
𖡼 澳洲頂級肉眼醬油 牛骨清湯拉麵
自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子(三隻)
𖡼 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子(三隻)
鰹魚昆布漬廣島蠔
𖡼 鰹魚昆布漬廣島蠔
廣島蠔漬得好入味,而且都幾大隻 🦪
  • 澳洲頂級肉眼醬油 牛骨清湯拉麵
  • 自家製阿根廷紅蝦雞肉餃子