依間位於將軍澳南新開既餐廳主打新式中菜,點心賣相精緻,裝修寬敞典雅,坐得幾舒服🫖小貓咪($39)小雞雞($39)小貓咪係奶皇餡而小雞雞係紅豆餡, 賣相好可愛😍得意到吾捨得食紅菜頭松露野菌餃($43)外皮用左紅菜頭黎做所以顏色係紅色好特別,雖然食落去無咩紅菜頭味不過個外皮整得好薄,咬落去啖啖野菌帶松露香,口感豐富酥炸順德鯪魚球($25)焗雪山叉燒包($48)兩樣都係用藤籃黎裝住好別緻,鯪魚球外脆內軟,食落去吾會好油膩,而叉燒包焗得好酥脆,叉燒餡醬汁香甜味道岩岩好京滬灌湯小籠包($43)三色小籠包顏色鮮艷,咬落去肉汁豐富,熱烘烘食好正黑金流沙包($39)一咬落去流沙餡已經湧哂出黎,蛋黃味濃郁,自己食哂兩個都吾會覺得漏😛

小貓咪($39)小雞雞($39)

紅菜頭松露野菌餃($43)

酥炸順德鯪魚球($25)焗雪山叉燒包($48)

京滬灌湯小籠包($43)
三色小籠包顏色鮮艷,咬落去肉汁豐富,熱烘烘食好正

黑金流沙包($39)
2021-08-19
$150 (Lunch)