2024-12-17 0 views
晏晝想同屋企人食西餐,於是去咗將南海旁搵到依家好靚嘅法國餐廳, 佢嘅午餐好抵食,包頭盤主菜飲品,份量好大,我哋叫咗三個午餐 share食😋頭盤方面,我哋揀咗格斯牛肉他他 +$40,冬日沙律,餐湯。 牛肉他他有洋蔥粒,蛋黃,撈埋牛肉食好香好滑。沙律有紅菜頭,南瓜,南瓜籽,甘筍,火箭菜,用料新鮮亦好清新👍主菜 油封鴨腿 $178配料有扁豆同香腸,鴨腿好香脆唔會太油,配埋扁豆一齊食好飽肚🤩三黃雞 $188香煎三黃雞配芥末薏米飯,上面仲有黑松露雞湯泡泡,感覺好fusion😍三黃雞煎得好香口,就算雞胸位都好滑,泡泡好香黑松露味,配埋芥末薏米飯,口感豐富亦好健康😋牛腹扒 $268嚟得呢度緊係要試下佢嘅招牌牛腹扒,配埋薯條,烤蒜頭,牛腹扒我哋要五成熟,餐廳煮得生熟度剛好,好香牛味🐮幾時都話食甜品有另一個胃😂我哋都加咗兩個甜品,法式橙酒可麗餅 +$20,可麗餅好香,配埋好香滑嘅忌廉同金寶脆脆,點橙酒汁食好好味😍另外叫咗歌劇蛋糕 +$30,蛋糕食落口好重冧酒味,配埋朱古力醬,雜莓,雪糕,多重口感😍食完見到12月份仲有節日限定menu,餐牌會供應到農曆新年完為止,頭盤主菜連甜品人頭費都係$400蚊左右,真

主菜

油封鴨腿 $178

三黃雞 $188

牛腹扒 $268

食完見到12月份仲有節日限定menu,餐牌會供應到農曆新年完為止,頭盤主菜連甜品人頭費都係$400蚊左右,真心抵食,大家不妨考慮下嚟慶祝節日,食完仲可以喺海旁行下,週圍都好有聖誕氣氛,好浪漫𠺢🥰

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺

@bistrolabaiehk
Bistro La Baie
澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G02號舖
📍將軍澳港鐵站A出口5分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #TKO #將軍澳  #frenchfood #frenchfoodhk #bistrolabaiehk #hkbistrolabaie #bistrolabaie
2024-12-11
$200 (Lunch)
  • Seared"ThreeYellow"Chicken
  • Seared“ThreeYellow”Chicken