2022-09-08
呢間開喺將軍澳海旁嘅𝙲𝚊𝚏𝚎想去好耐🥰因為離地鐵站就有段距離所以一直都拖住冇去,呢次有朋友開車終於有藉口去試吓😆𝚙𝚜喺將軍澳𝙳𝚘𝚗𝚔𝚒隔離🫢呢間𝙲𝚊𝚏𝚎嘅環境真係好好,空間大得來陽光仲會射入𝙲𝚊𝚏𝚎☀️仲可以坐室外位對住個海🥰雖然會有𝚍焗🤫食飽仲可以直上上層直接做𝚐𝚢𝚖🤣真係前所未有試完之後我哋覺得呢度食物嘅價錢偏貴,味道一般,不過都值得為咗環境黎一試👍🏻菠蘿咖啡湯力超級推薦一定要嗌💕🍔日本煙燸手撕豬肩肉漢堡$𝟷𝟼𝟾味道正常好食,手撕豬肩肉味道唔錯多汁,漢堡包皮口感一般,我覺得價錢有𝚍偏貴🤏🏻我地另外加咗$𝟸𝟶牛油果,味道正常~🍛素雞肉草菇飯$𝟷𝟷𝟾哩個極度唔推薦😂唔推薦到我吾記得影相🥲吾係因爲食唔慣素肉而係因為佢就係一碗用飯碗🍚裝既普通素雞肉飯,另外配𝚍草菇🍄調味上完全冇特別同去素食店食應該一樣,哩個價錢我覺得好吾抵🥲☕️𝚏𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎+$𝟸𝟶套餐價哩個係食上面個飯可以優惠價加配既,有平左𝚍都唔錯👍🏻杯啡味道正常幾好飲,拉花都好靚✨🍝黑松露意大利麵$𝟷𝟸𝟾哩個我地覺得黑松露吾係好夠多睇顏色都知😂如果多𝚍就好,另外意粉份量比想像中細份,男士食一份未必夠飽🫢我地另外加咗$𝟸𝟻雞胸肉,食
🍔日本煙燸手撕豬肩肉漢堡$𝟷𝟼𝟾
🍛素雞肉草菇飯$𝟷𝟷𝟾
☕️𝚏𝚕𝚊𝚝 𝚠𝚑𝚒𝚝𝚎+$𝟸𝟶套餐價
🍝黑松露意大利麵$𝟷𝟸𝟾
哩個我地覺得黑松露吾係好夠多睇顏色都知😂如果多𝚍就好,另外意粉份量比想像中細份,男士食一份未必夠飽🫢我地另外加咗$𝟸𝟻雞胸肉,食落都𝚘𝚔有四塊,吾會好柴~
🍰柚子戚風蛋糕$𝟻𝟻
食落好香柚子味🥰甜到啱啱好,不過如果口感再順滑啲就更加好,覺得有啲唔夠棉密
🍰抹茶巴斯克芝士蛋糕$𝟻𝟻
呢個好推薦💕抹茶味好濃🍵係唔甜嗰種✨大有啲流心效果,入口即溶🥰
🍍菠蘿咖啡湯力$𝟻𝟾
呢杯真係我覺得黎到必喊🤩超級無敵好飲,菠蘿甜甜地飲落好新鮮,同咖啡湯力配合得好好✨雖然咖啡味唔重但係係一杯超清爽嘅嘢飲🥰
🍫𝟽𝟸%特濃朱古力$𝟻𝟶
呢杯嘢飲我哋真係好失望🥲超級唔推薦,飲落重淡過我平時飲啲朱古力😂佢仲話自己係特濃真係有啲無言。。。