2022-05-23 69 views
📍禮記將軍澳海濱MONTEREY Place出名美食多。放工行完TKO Donki, 當然係附近搵食啦禮記 - 開左一段時間,質素有保證。地方寬敞,座位與座位之間有一定距離疫情出街食飯,地方整潔乾淨好重要。坐低之後望望Menu 都好多選擇,點完嘢食,發現有糭喎😍😍 幾款都好吸引,侍應非常好,拎咗比我睇吓,隻隻都肥啫啫好大隻,原來係師傅包㗎😍 最後揀左隻,禮記幫我蒸😂其他糭都好吸引😍😍$438 特大蘆兜粽 有腩肉/咸蛋/綠豆,size 係普通糭幾倍,好啱端午節大家大細一齊食😍$268 禮記至尊飽魚「十寶」$48 清甜嫩滑蓮蓉鹼水糭$58 綠豆鹹蛋黃鹹肉糭鰻魚櫻花蝦炒飯,飯粒粒粒分明,乾身,上色均衡,煙韌有咬口,應該係用絲苗米,兩個人成兜飯晒😂招牌鴻運脆皮雞(半隻),皮脆肉嫩,無細骨,入口唔會過咸,剛剛好,而且唔係會油立立,半隻都好多😍金銀蛋浸小棠菜,皮魚咸蛋不可以,改用小棠菜更加爽甜。綠豆鹹蛋黃鹹肉糭,即蒸綠豆糭,超足料夠味,原隻咸蛋黃,腩肉,大量綠豆,比自家制更加足料好味。呢度茶杯都好靚,杯玫荔堂煌好香好好飲😍Taste : 8/10 Service : 8/10 Environmen
📍禮記

將軍澳海濱MONTEREY Place出名美食多。
放工行完TKO Donki, 當然係附近搵食啦

禮記 - 開左一段時間,質素有保證。
地方寬敞,座位與座位之間有一定距離
疫情出街食飯,地方整潔乾淨好重要。

其他糭都好吸引😍😍
$268 禮記至尊飽魚「十寶」
$48 清甜嫩滑蓮蓉鹼水糭
$58 綠豆鹹蛋黃鹹肉糭

金銀蛋浸小棠菜,皮魚咸蛋不可以,改用小棠菜更加爽甜。

呢度茶杯都好靚,杯玫荔堂煌好香好好飲😍

Taste : 8/10 Service : 8/10 Environment : 8/10
Revisit : 8/10