餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2022-05-15 13 views
我同女友都係餃子控,最鍾意周圍去搵好食嘅餃子~我們分別叫了幾款煎餃及湯餃~首先要讚一讚呢度嘅煎餃子!係兩面都有煎到金黃薄脆,令口感更加豐富😍香煎軟心芝士餃 7隻 $57 我地除了係餃子控,所有芝士嘅嘢我都唔會放過,呢一款餃子就正正啱我口味~餃子外層香脆,內裏有流心濃郁嘅芝士,配上新鮮彈牙豬肉,味道恰到好處又有口感👍🏻👍🏻👍🏻龍鳳松茸雙煎餃8隻 $98 想不到煎餃和松露可以如此搭配~我比較鍾意食黑松露,味道非常濃郁,很惹味女友就鍾意食白松露,味道鮮甜,仲食到一絲絲野菌元貝豬肉餃麵$63湯餃子又是另一種口感~咬下去比較爽甜元貝清甜~與豬肉十分搭配上海麵幼身有嚼勁配有芫荽及香蔥,令湯底更加香~調味料亦很豐富~另叫了一款小食-黃金原味皮蛋 $28望到這個菜式外觀好吸引,已經好想叫😍皮蛋晶瑩剔透,入口鮮甜,蛋黃煙韌👍🏻👍🏻👍🏻女友本來就唔食皮蛋嘅,係我鼓勵下都嘗試了,仲竟然食咗幾舊添,因為沒有了普通皮蛋的腥味,所以更容易入口推介俾本來唔食皮蛋嘅朋友們~~自家製山楂雪梨水$20雪梨水甜度剛好,入口清甜解渴~食完咁多煎餃,確實是清熱解膩之選總括而言,呢一間餃子每一款味道都精益求精~鹹甜適中!小食亦
我同女友都係餃子控,最鍾意周圍去搵好食嘅餃子~

我們分別叫了幾款煎餃及湯餃~

香煎軟心芝士餃 7隻 $57

龍鳳松茸雙煎餃8隻 $98

想不到煎餃和松露可以如此搭配~

我比較鍾意食黑松露,味道非常濃郁,很惹味

女友就鍾意食白松露,味道鮮甜,仲食到一絲絲野菌

元貝豬肉餃麵$63

湯餃子又是另一種口感~咬下去比較爽甜
元貝清甜~與豬肉十分搭配

上海麵幼身有嚼勁

配有芫荽及香蔥,令湯底更加香~

調味料亦很豐富~

另叫了一款小食-黃金原味皮蛋 $28

望到這個菜式外觀好吸引,已經好想叫😍
皮蛋晶瑩剔透,入口鮮甜,蛋黃煙韌👍🏻👍🏻👍🏻

推介俾本來唔食皮蛋嘅朋友們~~

自家製山楂雪梨水$20

總括而言,呢一間餃子每一款味道都精益求精~鹹甜適中!小食亦很出色,但實在眼闊肚窄😆期待可以再試多少少唔同嘅小食~

誠意推介比鍾意食餃子嘅你哋😙
  • 龍鳳松茸餃